Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Mladina najavio Hajduk: „Znamo da su 'ranjeni', a nama se vraćaju Ćorić i Pasariček“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 14:40

Utakmica na praznom Poljudu počinje u subotu u 19.10 sati, a prijenos je na MAX Sport 1 kanalu

Nogometaši Rudeša će u sklopu 32. kola Hrvatske nogometne lige odraditi svoju posljednju ovosezonsku utakmicu protiv Hajduka. Nakon tri domaće utakmice, na svome travnjaku na zapadu metropole pred svojim kvartom, Zagrepčani će po drugi put ove natjecateljske godine na svoj najduži put među domaćom nogometnom elitom. Utakmicu protiv Splićana najavili su glavni trener Davor Mladina i "desetka" Aleksa Latković.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Ne dolazimo nakon ponavljanja nekih kvalitetnih partija, ali imali smo određenih kadrovskih problema. Sada nam se vraćaju Luka Pasariček i Ante Ćorić, sad koliko će biti spremni to ćemo još odlučiti. Znamo da je Hajduk "ranjen", digli su se nešto pobjedom u Koprivnici, tako da znamo da nas čeka zahtjevna utakmica. Moji momci će dati svoj maksimum, a vidjet ćemo za koliko nam je to dovoljno po pitanju rezultata“, najavio je utakmicu iskusni strateg.

Hajduk je trenutno u određenoj stagnaciji svoje sezone, ali na svome terenu, unatoč tome što će Poljudske tribine biti prazne, imaju uvijek poseban pristup. Rudeš je matematički ispao, ali utakmica protiv člana "velike četvorke" uvijek posebno motivira. Tko će u tim situacijama kojima se nalaze momčadi uspjeti izaći inspiriraniji?

„Mi smo također nekako matematičkim gubljenjem statusa prvoligaša lošije pristupili. Ali opet, vjerujem da ćemo dati sve od sebe do samog kraja, ali tako i oni. Mi ćemo gledati sebe, uz poboljšanu realizaciju nadati se najboljem. Unatoč svemu, bit će motiva s obje strane naravno, pa ćemo vidjeti tko će bolje proći“, zaključio je Mladina.

Jedan od najboljih pojedinaca u ovoj rezultatski razočaravajućoj sezoni i jedan od igrača Rudeša koji je pokazao kako ima HNL kvalitetu - Latković, po prvi put će nastupiti protiv Hajduka. Dvije prijašnje utakmice propustio je radi povrede, dok je jednu odrađivao suspenziju. Sada će napokon i protiv Bijelih pokazati što zna, ali nažalost na praznom splitskom stadionu.

„Da, napokon je došla prilika igrati elitu hrvatskog nogometa na Poljudu, koji će sada pak biti prazan radi te kazne ha, ha.. Igrao sam već s Osijekom II u Splitu, onda su mi se desili ozljeda i kartoni. Svakako da bi im oni bili vjetar u leđa, a unatoč tome što svakoga zanima taj ambijent, mi ovakav slučaj moramo iskoristiti u svoju korist“, rekao je veznjak Zagrepčana.

Posljednje tri utakmice, koje su za razliku od do tada domaćeg terena Kranjčevićeve, igrane na ŠC-u Rudeš, kao da su ogledalo cijele sezone momčadi nakon promocije iz Prve nogometne lige. Međutim, to se ne može konstatirati samo za sami Rudeš, nego i za Latkovića.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore u redovima Zagrepčana skupio je ove sezone 24 nastupa u HNL-u. Stigao se za to vrijeme dva puta upisati u strijelce i isto toliko asistirati. Bilo bi tu više ključnih dodavanja, ali jedan od najvećih detektiranih problema posljednje plasirane momčadi ne tablici je upravo realizacija.

Međutim, svatko tko je pogledao neku od utakmica Rudeša, vidio je da Latković ima "ono nešto". To nešto je naročito bitno kada je pokazano u njegovom premijernom nastupu u prvoj ligi. Igru mu krase klasične odlike "desetke" - kreativnost, odlična tehnika i dobar udarac. Ipak, šest žutih kartona i "vruća" narav ukazuje i na to da zna "izgorjeti u želji", što ne iznenađuje s obzirom na godine, ali i frustrirajuće rezultate ove sezone.

„Ja se zaista sjajno osjećam. Naravno, volio bih da to svoje zadovoljstvo mogu podijeliti i na momčadskom rezultatskom planu. Šteta za ove posljednje dvije utakmice, protiv Belupa i Varaždina, ali imali smo zaista problema s kadrom. Sada nam se vraćaju ozlijeđeni pojedinci. Osobno evo u završnici HNL-a, mogu reći da je stvarno velika razlika naspram PNL-e. Stepenica je više, od ambijenta do same natjecateljske kvalitete“.

Iako tek 23- godišnjak, postao je jedan od nositelja igre Rudeša. Kako su se mladi igrači koji su počeli dobivati prilike prilagodili?

„Dobro su se dečki uklopili. Šteta općenito da smo se doveli u tu situaciju da smo ispali prerano iz borbe za ostanak, ali eto njima to nije toliko loše jer sada imaju priliku okusiti prvu ligu i izaći na vidjelo“, zaključio je Aleksa Latković.



 


Tagovi

HNLNK RudešDavor MladinaNK Hajduk SplitAleksa Latković

Ostale Vijesti