REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Terzić: „Ovo je nadrealno“; Enrique: „Pobjeđuje momčad koja zabije gol, ne ona koja pogađa okvir“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.05.24. | 08:00

Junak uzvratnog susreta polufinala Lige prvaka Mats Hummels vjeruje da Borussia Dortmund može do samoga kraja!

Borussia Dortmund je s dvije 1-0 pobjede izbacila PSG u polufinalu Lige prvaka i izborila svoje treće finale natjecanja. Jedini naslov osvojili su 1997. protiv Juventusa (3-1), prije 11 godina izgubili su od Bayerna (1-2), a danas će saznati suparnika protiv kojeg će se 1. lipnja sučeliti na kultnom Wembleyju, na kojem su Žuto-crni, 2013. već igrali finale protiv Bayerna...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je PSG imao više prigoda na jučerašnjoj utakmici, BVB je, posebno u prvom dijelu, neutralizirala Parižane, a do kraja utakmice ostala dovoljno smirena da ne dopusti propust u, ispostavilo se, neprobojnoj obrani.

"Ovo je nadrealno. Mislim da smo gledajući iz šire perspektive zaslužili doći do finala. Suočili smo se s momčadi koja ima iznimnu kvalitetu. Pobijedili smo zahvaljujući timskoj igri, a malo nas je pomazila i sreća. Jako sam ponosan na cijelu momčad, na cijeli stručni stožer, na cijeli klub", rekao je nakon utakmice trener Borussije Dortmund.

Treba napomenuti kako je PSG u ove dvije utakmice pratio i peh. Parižani su u prvom dvoboju u dva navrata gađali okvir gola, a u drugom čak - četiri puta. Uvijek u drugom poluvremenu...

"Prije bilo čega drugoga, moram reći da se osjećam tužno. Ne mogu nikako drukčije opisati ovaj osjećaj. Nismo bili inferiorni. Nogomet je zanimljiva igra, ponekad nepoštena. Nismo uspjeli zabiti iako smo imali 31 udarac na gol. No, utakmice pobjeđuješ ako zabijaš golove, ne ako pogađaš njegove okvire. Unatoč svemu, moram čestitati Borussiji Dormund. Igrali su dobro, borili su se, a na kraju ih je pomazila i sreća. Zahvalio bih i navijačima na sjajnom navijanju i briljantnoj atmosferi. Sram me je jer ih nismo upsjeli razveseliti. Moramo se uzdignuti i biti još bolji iduće sezone", smatra Enrique.

Junak dvoboja bio je Mats Hummels, koji, osim što se snašao u šesnaestercu domaćina i zabio jedini pogodak na utakmici, bio je neprelazan u vlastitom šesnaestercu.

"Zabio sam samo pet golova u Ligi prvaka. Lijepo je da sam baš danas (jučer, op.a.) popravio tu statistiku. Znali smo da možemo protiv PSG-a nakon međusobnih utakmica u grupi. Ne vidim zašto ne možemo pobijediti na Wembleyju", zaključio je Hummels..



Tagovi

Liga prvakaBorussia DortmundParis Saint-GermainMats HummelsLuis EnriqueEdin Terzić

Ostale Vijesti