Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Talentirani veznjak je iz Hajduka otišao u Rudeš, sada se ponovno vraća na Poljud

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 11:01

U klubu koji je već ispao u niži rang, odlučili su davati priliku mladima, a među njima se ističe jedno ime

Rudeš dolazi na prazni Poljud ove subote, Hajduk je domaćin s početkom u 19.10 sati i čini se da su za Bijele unaprijed upisani bodovi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igraju protiv momčadi koja je već ispala u niži rang, no motiva im neće manjkati, jer kako kaže pomoćni trener Hajduka Goran Milović, većina ih se želi dokazati kako bi na kraju sezone pronašla novi klub i nastavila igrati u eliti.

Kod Hajduka se vraća Nikola Kalinić koji je imao žute kartone, pa ćemo vidjeti što će trener Jure Ivanković napraviti s Aleksandrom Trajkovskim koji je zabio u dvije uzastopne utakmice. Marko Livaja počeo je s treninzima nakon što ga nije bilo mjesec dana, no s njim se neće riskirati po svaku cijenu.

S druge strane pak, nasuprot Hajduku bit će Splićanin Davor Mladina koji je trenirao svu silu klubova, a u mladosti je bio član Bijelih, no put ga je odveo dalje. Sad se vraća na Poljud, ali ne samo on.

U Rudešu su nakon što su postali svjesni da ne mogu ostati u HNL-u, odlučili davati priliku mlađima, a jedan od njih je Marin Kuzmanić (18) koji je čitav staž do prelaska u Rudeš proveo u Hajduku. Nije struka Hajduka tipovala na njega pa je potražio angažman dalje od Poljuda. Kao zainteresirani se javio Rudeš, pa je talentirani Kaštelanin, koji nije u rodu s potpisnikom ovih redaka, otišao u Zagreb. Igrao je isprva za juniore, a kada su mladi Rudešani pobijedili Hajduk, odigrao je zapaženo i zapeo za oko struci prve momčad koja ga je pridružila prvotimcima.

Debitirao je u ožujku protiv Lokomotive, a u posljednje vrijeme uživa povjerenje Splićanina Mladine koji ga stavlja u vezni red svoje momčadi. Radi se o igraču koji može igrati na svim pozicijama u vezi, draže mu je bliže vratima, no bitno mu je kao tek punoljetnom skupljati nastupe u HNL-u, pa neka je Rudeš ispao. Oni u njemu vide igrača na kojega mogu računati, na njemu u budućnosti i zaraditi, ali najvažnije je da ima kontinuitet te da se profilira, pa makar kroz Prvu HNL u kojoj će Rudeš odmah juriti povratak u najviši rang.

Nije mala stvar igrati s 18 godina u HNL-u, eto i njegov vršnjak iz generacije u Hajduku, Noa Skoko, još čeka na debi, dok je Kuzmanić skupio šest nastupa.

Šteta je jedino što neće biti publike pa ga s tribina neće moći gledati rodbina, prijatelji i bivši suigrači. Ali, eto notiramo da se Kuzmanić vraća na Poljud gdje će na glavnom igralištu debitirati kao igrač Rudeša, a ne Hajduka kako je sanjao.

No, puno igrača uspjelo je zaobilaznim putem, tomu se nada i veznjak Rudeša koji ima mladost na svojoj strani



Tagovi

HajdukNK RudešDavor MladinaMarin KuzmanićJure IvankovićNikola KalinićAleksandar TrajkovskiMarko LivajaPoljudHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti