REUTERS/Murad Sezer, grafika
REUTERS/Murad Sezer, grafika

"Guardiola je ušao u legendu, Brozović je bio sjajan, ali City je najbolji klub s najboljim trenerom!"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 12:32

Nenad Bjelica piše za Germanijak svoj osvrt na finale Lige prvaka u kojem su Građani s minimalnih 1-0 svladali Nerazzurre.

Bila je to utakmica sukladna nekim našim predviđanjima i očekivanjima. Tvrda, bez previše šansi. Tipična za finale Lige prvaka i ono što takva utakmica nosi. Kada se ozlijedio De Bruyne, ona je kvalitetom postala slabija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inter je dobro otvorio. Radili su dosta dobar pritisak, bili su nezgodni, organizirani u fazi obrane, disciplinirani i teško ih se probijalo. Bili su hrabro jer nema puno klubova koji će tako visoko igrati protiv Manchester Cityja ako znamo kako su na velikom prostoru jako opasni i nezgodni, ako znamo da su u tranziciji jedni od najboljih na svijetu. Inter tu nije dozvolio protok lopte kako to inače City radi i svaka im čast na hrabrosti, dojmu i načinu na koji su se suprotstavili favoritu u ovoj utakmici.

Moram pohvaliti Marcela Brozovića koji je bio motiviran, rastrčan i kvalitetan. Stekao sam dojam da nije pao pod pritiskom važnosti ove utakmice. Izgledao je jako ozbiljan, nudio se u igri, bio je siguran na lopti i odigrao je jednu veliku utakmicu. Dojma sam da je Brozović ušao u formu od radnije i da bi naša reprezentacija mogla profitirati od ovakvog Brozovića već sljedeći tjedan na završnom turniru Lige nacija u Nizozemskoj.

Mislim da je ovo bila na koncu zaslužena pobjeda Manchester Cityja. Ne toliko gledano kroz prizmu ove utakmice već svega onoga što su radili i kako su igrali u cijeloj sezoni, odnosno što su pokušavali godinama uzeti taj trofej. I uvijek su bili tu negdje, sada su napravili taj posljednji korak.

Jako mi je drago zbog Pepa Guardiole koji je ušao u legendu s tri osvojene Lige prvaka.

Drago mi je ponajviše jer je trener koji stalno uvodi neke novine u nogomet. Možemo mi reći da on kupuje sve što mu treba, ali zar drugi ne kupuju? No, ti drugi ne ostvaruju rezultate koje ima Guardiola.

U zaključku, Manchester City je pokazao da je najbolji klub i s najboljim trenerom na klupi te je njihova uspješna sezona koja je doživjela vrhunac sinoć u Istanbulu posve zaslužena!



Tagovi

Nenad BjelicaLiga prvakaizdvajamoManchester CityPep GuardiolaMarcelo BrozovićInter

Ostale Vijesti