REUTERS/Umit Bektas
REUTERS/Umit Bektas

Gazzetta: Haaland je Guardiolu izdao, a Inzaghi ga stavio pod kontrolu! Brozovićeva inteligentna izvedba

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 09:45

Ugledni talijanski sportski list prepun je pohvala na račun Interove izvedbe u finalu Lige prvaka, unatoč porazu

Interovi nogometaši vratili su se u Milano oko 5.30 ujutro, na aerodromu Malpensa dočekalo ih je tek nekoliko navijača. Kratko su im mahnuli, klupski čelnici zahvalili su im se na dočeku i podršci, a onda svatko svojim putem. Razočaranje je ogromno, Inter je bio blizu da finale Lige prvaka dovede barem do produžetaka i da tamo pokuša otrgnuti veliki skalp. No, Manchester City ipak je dograbio do svojeg prvog naslova u ovom natjecanju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Na kraju, Guardiola je osvojio naslov, jer je mehanizam koji je stvorio, golem. Jači i od njegova 'pretjeranog razmišljanja' koje ga i u finalu, začudo, navodi da previše pomjera pobjedničkih 3-2-4-1. Haaland ga je izdao, a Inzaghi stavio pod kontrolu.", napisala je Gazzetta dello Sport o Pepu Guardioli i ocjenila ga 6,5. Kad smo već kod ocjena, najboljim igračima susreta ugledni je milanski list proglasio Rodrija i Edersona, koji su dobili visokih - 7.5.

"U nezaboravnoj utakmici zabio je pobjednički gol. A k tome je to bio i prekrasan gol, kroz nemoguću pukotinu uz rub stative. Međutim, kao prvo, odigrao je odličnu utakmicu kao totalni veznjak.", opisuje Gazzetta Rodrijevu izvedbu, dok je za Edersona napisala:

"Ako ćemo ocjenjivati samo epizode, on je bio još važniji za odluku od Rodrija. Ali, kod njega su bitne bile sreća (njegova) i greške (tuđe). Lautaro je pucao po sredini, Lukaku isto, onda prečka, Gosensovo koljeno..."

Akanji, Dias i De Bruyne zaradili su ocjenu 6, Ake i Stones 6,5, dok je uz bok Edersonu i Rodriju bio Bernardo Silva - 7. Na dnu poretka bili su Foden 5,5, te Grealish i Haaland koji su 'nagrađeni' peticom. Štoviše, Haalanda je Gazzetta proglasila i najlošijim igračem Cityja.

"Zbogom prosjeku od jednog gola po utakmici: ostaje na 52 u 53 utakmice. Šalim se, sezona mu je bila nevjerojatna, ali evo najgore utakmice. Nije sudjelovao u igri, propustio je jedinu priliku i postao malen u prisustvu velikog Acerbija."

Što se tiče Intera, Gazzetta je bila prepuna hvale za igru milanske momčadi. Naravno, Lukaku nije mogao izbjeći 'peticu', a istom je ocjenom nagrađen i Calhanoglu, po izvjestiteljima Gazzette najlošiji igrač Intera. No, nitko drugi nije dobio manje od 6. Onana 6,5, Darmian 6, Acerbi 7, Bastoni 6,5, Dumfries 6, Barella 6,5, Brozović 6,5, Dimarco 7 (najbolji igrač), Džeko 6, Martinez 6. Od igrača s klupe Bellanova je dobio 6, Gosens 6,5. A trener Inzaghi čistu sedmicu.

"Igrao je sjajno do kraja i samo su mu jedna prečka i dvije lopte na crti oduziele produžetak. City je bio puno manje City nego inače, ali tu to je i Interova zasluga. Osvojio je svoju Ligu prvaka.", sipaju Talijani pohvale na Inzaghijev račun, dok su za Brozovića napisali:

"Zauzeo je početnu poziciju i istaknuo se inteligentnom izvedbom, kao vrhunski veznjak, pomažući obrani i upravljajući vremenom iznenađujućeg i evoluiranog posjeda lopte (44%).".

Uglavnom, Interova igra je, slažu se svi, bila bolja od rezultata, City je provukao. Ali, zato i razočaranje u redovima milanskog kluba i jest veliko, tako blizu, a tako daleko.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Simone InzaghiMarcelo BrozovićPep GuardiolaInterManchester CityLiga prvaka

Ostale Vijesti