Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Guardiola u lov na Ancelottija s dvojicom Vatrenih: "To je vrlo realan scenarij"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 11:00

City bi ovog ljeta mogao doživjeti manji remont, a u momčadi kojom će Guardiola napasti još jednu Ligu prvaka, mogla bi biti i dva naša reprezentativca

Možda ne u svom stilu, niti svojim nogometnim izričajem, ali Pep Guardiola uspio je osvojiti svoju treću Ligu prvaka. Prvu izvan Barcelone, nakon 12 godina čekanja. Ne znamo što bi bilo da je izgubio, bi li Guardiola razmislio o svojoj budućnosti na Etihadu, bi li ga neuspjeh toliko slomio da poželi otići iz plavog dijela Manchestera, bez obzira što je već nekoliko puta rekao da ishod finala neće utjecati na njegov status na klupi Cityja. No, pobjeda u Istanbulu protiv Intera (1-0) odagnala je svaku mogućnost Guardiolina odlaska, a vjerojatno je već u nedjelju ujutro počeo kovati plan za lov na Carla Ancelottija. Sjajni Talijan jedini ima četiri Lige prvaka, a Pep se nakon treće krune sigurno ne misli odmah zaustaviti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za lov na Ancelottija, Guardiola planira malo osvježiti momčad, popuniti ili pojačati neke pozicije u momčadi. A među igračima, koji su na njegovoj užoj listi, visoko kotiraju i dvojica Vatrenih. Dakle, Mateo Kovačić već je vrlo blizu Etihadu. I sam je Mateo neki dan u kampu reprezentacije rekao da s Chelseajem razgovara u smjeru transfera, nije konkretno psominjao City, ali zna se da je odlazak u Manchester izgledna opcija. Kovačić je, navodno, već sve dogovorio sa Cityjem, a još se čeka dogovor klubova, no, po svemu sudeći i taj je dogovor vrlo blizu. Guardiola želi Kovačića, vidi ga kao zamjenu za Ilkaya Gündogana, kojemu istječe ugovor i on je, definitivno, na izlaznim vratima. Mediji na Otoku i u Španjolskoj već pišu o njegovu odlasku u Barcelonu, navodno je dogovoren trogodišnji ugovor, ali spominje se i Arsenal, koji je zadnjih godina odveo s Etihada već dvojicu igrača - Zinčenka i Jesusa. Ipak, nekako je lakše i logičnije zamisliti Gündogana u Barceloni.

Kovačić je, dakle, blizu, a uz njega bi dres Cityja mogao odjenuti i Joško Gvardiol. Priča, također, nije nova, sporadično se spominjala mogućnost njegova dolaska kod Guardiole, međutim, zadnjih je dana ona dobila i ozbiljne konture. Prema nekim informacijama Gvardiol je već dao blagoslov za transfer, dogovorio svoje uvjete, a sad je na Cityju da pokuša dogovoriti transfer s Leipzigom, što su, ipak, teži pregovori nego s Chelseajem za Kovačića.

"To je vrlo realan scenarij", tvrde engleski mediji govoreći o dolasku Gvardiola, uvjereni da Pep neće tek tako odustati, pogotovo sad, kad je osvojio europsku krunu. Sad ima i dodatne argumente da zagrabi u klupsku blagajnu i dovede svog 'prezimenjaka' iz Leipziga i krene u stvaranje još boljeg i savršenijeg stroja. I u lov na Carla Ancelottija! Doduše, neki inozemni mediji spominju da bi na ljeto mogao otići Bernardo Silva, da je PSG jedan od interesenata, međutim, pitanje je tko će nakon ovakvog ishoda finala htjeti napustiti Manchester. Pogotovo važni igrači kao što je Bernardo. No, ode li i on, sigurno Guardiola već u glavi ima neko novo rješenje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Pep GuardiolaManchester CityJoško GvardiolMateo Kovačić

Ostale Vijesti