Germanijak
Germanijak

Germanijak.hr postava 32. kola: Kingu Ekongu potez kola, Lokosi s najviše predstavnika, El Toro u vrhu napada

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 29.04.24. | 17:00

Još jedno sjajno kolo je za nama, a najveće iznenađnje priredila je Lokomotiva koja se pokazala šilicom HNL-a koja kroji ovu sezonu po svojoj mjeri. Pa kome paše-paše...

Još 20 utakmica ostalo je do kraja HNL-a, što u prijevodu znači da je upravo kompletirano 32. kolo u kojem nisu baš svi rezultati 'očekivani'. Vidjeli smo ukupno tri pobjede domaćina, dvije gostiju, a svakako je najuzbudljivija utakmica kola bila ona posljednja u kojoj je Lokomotiva u Kranjčevićevoj svladala Rijeku s 3-1 i tako promijenila odnose snaga u prvenstvu. To slavlje Lokosa učinilo je njihove sugrađane novim liderom prvenstva, dok je momčad s Kajzerice zadržala korak za Osijekom u borbi za četvrtim mjestom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je dosadašnja praksa bila da pregled započinjemo kronološki, ono što se dogodilo u Kranjčevićevoj ipak zaslužuje biti na početku pregleda. Lokomotiva je odigrala sjajnu utakmicu, potpuno zasluženo slavili su protiv Rijeke s 3-1, a u utakmici su se posebno istaknuli Čavlina, Leovac, Mudražija i Šotiček. Mladog vratara Lokosa uživo je došao 'snimiti' i Samir Handanovič, novopečeni skaut za vratare Intera, o čemu se prvi mogli pročitati baš na Germanijaku. Nismo sigurni je li mladi vatara Lokosa bio upoznat s dolaskom Slovenca, ali on je u svakom slučaju odradio posao na visokoj razini te je bez prevelike rasprave pronašao svoje mjesto u momčadi kola.

Osim Čavline, valja pohvaliti iskusnog Leovac, silno motiviranog i efikasnog Mudražiju te Riječanima neuhvatljivog Šotičeka koji se sada potvrdio kao Lokomotivin 'next big thing'. Inače, Lokosi su u ovom ogledu postigli čak pet pogodaka, ali su dva (Mudražija, Fetai) opravdano poništena zbog zaleđa.

Lokosi su dali četiri predstavnika u Germanijakovoj momčadi kola, dok su Istra 1961, Hajduk i Dinamo dali po dva. Jedini igrač Osijeka, sada već očekivano, u momčadi kola je El Toro Mierez.

Ogled Gorice i Osijeka bila je svojevrsna uvertira u utakmicu Lokomotive i Rijeke, a iako se očekivala 'tvrda' borba, na kraju su Bijelo-plavi upisali rutinsku pobjedu. Postigli su gosti, odnosno Ramon Mierez, tri pogotka gostima, a zanimljivo je kako je to bio prvi trogodak Argentinaca u njegovoj karijeri.

U subotu su u Varaždinu snage odmjerili istoimeni domaćin i novi lider HNL-a, Dinamo. Plavi su slavili s minimalnim rezultatom, a njega je postavio izvrsnim pogotkom Gabriel Vidović. Zelenika je u prvom dijelu utakmice bio izvrstan, ali je u prvoj minuti drugog poluvremena, nakon 'bombe' igrača Bayerna na privremenom radu u Maksimirskoj 128, bio nemoćan.

Osim Vidovića, dobri kod gostiju bili su još Sučić, Baturina te Ristovski, s tim da je samo potonji dogurao do postave kola. U nekim drugim okolnostima, Sučić i Baturina bili bi 'zicer', ali ovaj put je konkurencija bila naprosto prevelika…

Druga, a ujedno i posljednja utakmica na subotnjem rasporedu, bila je ona između Hajduka i Rudeša. U 'prijateljskom' okršaju pred praznim tribinama, Hajduk je slavio s 5-1, a najbolji kod domaćina bili su Brekalo i Pukštas, s tim da je pohvale zaslužio i Krovinović koji je zabio dva lijepa pogotka.

Hajduk je u ovom ogledu uputio čak 11 udaraca u okvir gola Rudeša, Marković je 'vadio' što je mogao, ali ni on nije svemoguć. Na kraju, s pet komada su gosti još dobro i prošli…

Za kraj ovog pregleda ostavljen je ogled s kojim je otvoreno kolo. U Puli je Istra 1961 dočekala Slaven Belupo, a od prvog sučevog zvižduka bilo je jasno kako će ova utakmica biti jednosmjerna ulica. Tramezzanijevi 'ragazzi' utrpali su tri komada gostima, s tim da je posebno dojmljiv bio onaj Kinga Ekonga iz 15. minute kad je švedski napadač od grede s 20-ak metara svladao Sušaka. Osim njega, u listu strijelaca upisali su se Filet i Fago, dok je kod svih (polu)prilika gostiju domaći čuvar mreže Lovro Majkić bio i više nego siguran.

Osim Ekonga, u postavi kola našlo se mjesta i za Darija Marešića koji je prema Optinim podacima imao četiri oduzete lopte, tri blokirana udarca, dvije otklonjene opasnosti 38/51 uspješnih dodavanja od kojih se jedno vodi i kao 'ključno'.

Potez kola – Pogodak Emmanuela Ekonga za 2-0

Svi vi koji niste vidjeli pogodak 21-godišnjeg Šveđanina rodom iz Italije, a porijeklom iz Nigerije, slobodno nakratko napustite omiljeni vam portal i prebacite se na Youtube! Praktički na centru igrališta prihvatio je Ekong jedno dodavanje Blagojevića, zajedno s Filetom pohitao je u kontranapad u kojem su gosti bili numerički nadmoćniji (tri na dva), ali kad su svi očekivali da će Ekong ići 'podvaliti' loptu za suigrača iz vrha napada, on je s kojih 23 metra fenomenalno odapeo pa uz pomoć grede svladao Sušaka.

„Fenomenalan pogodak Emmanuela Kinga Ekonga“, uzviknuo je (po)najbolji mladi komentator u Hrvata, Ivan Ljubić, a ova majstorija iznenadila je i samog autora koji se u nevjerici uhvatio za glavu kroz koju mu je vjerojatno u tom trenutku prošla misao 'Kako si, Kinže, ovo napravio'?

Emmanuele, sjedi pet. I ne moraš više dolaziti do kraja školske godine, predmet čudesni pogoci za ovu godinu si položio!

Germanijak.hr postava 32. kola:




Tagovi

GermanijakGermanijak postava kolaHNLEmmanuel EkongHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti