MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

Dvojac Pirlo – Tudor je posložio obranu, a golova i trofeja gladan Cristiano njihov je veliki adut

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 08:00

Portugalski sastav nije u naročito dobroj formi, dok je Juve u posljednje tri utakmice na domaćem terenu ukupno zabio devet pogodaka.

Stara dama je iznenađujuće poražena u prvoj utakmici odigranoj u Portugalu rezultatom 2:1, ali sudeći prema njihovoj formi i izvedbama u posljednjim ogledima, oni itekako vjeruju da će oni biti ti koji će izboriti daljnju fazu natjecanja.

U posljednje četiri utakmice Juventus je tri puta slavio te jednom remizirao, a za to vrijeme uspjeli su postići čak 10 pogodaka što je u prosjeku 2.5 po susretu. Sve tri utakmice na domaćem terenu završile su glatkom i uvjerljivom pobjedom.

Zanimljivo, Juventus je bez poraza na domaćem terenu još od prije Božića. Otada su na domaćem terenu odigrali 10 utakmica, slavili su u devet navrata, a ono što posebno veseli dvojac Pirlo – Tudor je činjenica da obrana bijelo-crnih izgleda jako dobro. U posljednjih sedam utakmica na domaćem terenu Juventus je primio tek jedan pogodak, a zabili su ih čak 17.

Što se tiče Porta, oni su svakako jedna od onih momčadi koje neće unaprijed prihvatiti poraz. Nema momčadi kojoj je protiv njih bilo 'lako', ali jednako tako valja istaknuti kako ova sezona nije jedna od onih nezaboravnih. Imaju problema više nego posljednjih sezona, a 'rak rana' momčadi je njihova obrana što se vidjelo u nedavnom ogledu protiv Brage kad su na svojem Dragaou poraženi rezulatom 2:3.

Pogledajte SPECIJALE Germania Sport kladionice za utakmicu Juventus - Porto

Kolo prije toga su također na domaćem terenu ostali bez sva tri boda, ali to i ne čudi budući da im je u goste stigao Sporting koji je ove sezone gotovo pa savršen budući da u portugalskom prvenstvu imaju 18 pobjeda i četiri remija u 22 prvenstvena kola.

Kad se detaljnije pogled njihova obrana, vidi se da su u svega dvije od posljednjih osam utakmica uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom, a sigurno im u prilog ne ide ni to što će na drugoj strani biti Cristiano Ronaldo koji sigurno neće tek tako dopustiti da njegova momčad ispadne u osmini finala Lige prvaka bez ispaljenog metka.

U posljednjih devet utakmica na domaćem terenu Juventus je svaki put zabio minimalno dva pogotka, a u slučaju da to ponove i 10. put te da pritom svoju mrežu sačuvaju netaknutom, nastavit će svoju ovosezonski ples Ligom prvaka. 


Tagovi

JuventusPortoLiga prvakaCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti