Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Dopredsjednik Dinama: „Klub nije u zabrinjavajućoj financijskoj situaciji“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 08:40

Dan nakon važne pobjede nad Goricom, Dinamo je objavio službeno priopćenje...

Prošlo je 35 dana od kada je Velimir Zajec preuzeo funkciju predsjednika GNK Dinama i od kada su se dogodile tektonske promjene u upravljačkim struktirama kluba. Dinamu od tada, zapravo, ide vrlo dobro. Ako 'zažmirimo' na težak 1-5 poraz od PAOK-a u Konferencijskoj ligi, Dinamo je u prvenstvu upisao svih pet pobjeda (uz gol razliku 15-3), a slavio je i u polufinalu Kupa na Poljudu protiv Hajduka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim što Dinamo danas ima drastično veće šanse za duplu krunu nego je to bio slučaj prije više od mjesec dana, posjeta na Dinamovim utakmicama je u rangu one sada već 'mitske' sezone 2005./06.

No, ono što brine brojne Dinamove navijače i medije su financijska sadašnjoj i budućnost kluba. Mnogi se pitaju, hoće li novo vodstvo uspjeti omogućiti klubu 60-ak milijuna eura za normalno funkcioniranje u idućoj sezoni?

Službeni GNK Dinamo dana se obratio pomalo i iznenadnim priopćenjem kojeg potoisuje dopredsjednik kluba Dubravko Skender, a u kojem navodi kako je, suprotno medijskim natpisima, financijska situacija 'pod kontrolom', odnosno kako klub nije u zabrinjavajućoj situaciji.

Priopćenje GNK Dinama prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na medijske napise o financijskom stanju u Dinamu želimo svim članovima i navijačima kazati kako klub nije ni u kakvoj zabrinjavajućoj situaciji. Zatečeno stanje nakon prvih demokratskih izbora zahtjeva naše odgovorno ponašanje koje je primjetno od prvog dana stavljanjem brojnih tema vezanih uz financije kluba na same sjednice Izvršnog odbora, a potom i konstruktivnim raspravama na tim istim sjednicama. 

Proaktivnom komunikacijom prema svim dionicima pokazujemo da imamo jasni tok priljeva sredstava, ali i da imamo rješenja za konsolidiranje kluba kako u financijskoj, tako i u organizacijskoj domeni. 

Svjesni smo odgovornosti koju smo dobili od članova kluba koji su nas izabrali da vodimo Dinamo u maniri dobrih gospodarstvenika u idućih četiri godine.

Po potrebi sve važne informacije na ovu temu iskomunicirat ćemo s javnošću, a do tada pozivamo sve članove i navijače da podrže naše igrače u nastavku pobjedničkog niza već u srijedu protiv Varaždina na putu do obrane naslova prvaka Hrvatske i pobjede u finalu Kupa.

Dubravko Skender, dopredsjednik GNK Dinamo".

Iduću prvenstvenu utakmicu Dinamo igra 17. travnja u Maksimiru protiv Varaždina u sklopu zaostale utakmice 5. kola HNL-a.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoGNK Dinamo izboriDubravko Skender

Ostale Vijesti