JASON CAIRNDUFF - Action Images
JASON CAIRNDUFF - Action Images

Darijo Srna novog trenera Rudara pronašao u Italiji

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 11:05

Izbor bivšeg hrvatskog kapetana bio je i meta uprave Fiorentine.

Ukoliko je vjerovati talijanskim medijima, točnije Tuttosportu, Roberto De Zerbi ipak neće postati novi trener Fiorentine.

Iznimno talentirani i mladi trener Sassuola (41) ove sezone radi izvrsne stvari na klupi zeleno-crnih, a u nešto manje od tri godine u klubu skupio je 114 utakmica, 39 pobjeda, 35 remija i 40 poraza, uz gol razliku 185:181.

Sassuolo je trenutno osma momčad Serie A, a ispred njih je Roma sa šest bodova više. Ta prednost Vučice bi se mogla prepoloviti ukoliko De Zerbijeva momčad bude uspješna u današnjem ogledu protiv Sampdorije.

De Zerbi prakticira ofenzivan nogomet, zna izvući najbolje od svojih zvijezda, a njegova momčad je nakon poraza od Intera zaredala s tri pobjede (Benevento, Fiorentina, Milan).

Darijo Srna već je neko vrijeme u intenzivnoj potrazi za novim trenerom Shakhtara budući da Portugalcu Luisu Castru ugovor ističe na kraju sezone. Rudari zaostaju čak 10 bodova za vodećim Dinamo Kijevom pa je tako realno očekivati da Castro neće dobiti novi ugovor, već će klub krenuti u nekom drugom smjeru.

Srnin pomoćnik i bivši dugogodišnji član stručnog stožera Mircee Lucescua, Carlo Nicolini, dolazi iz Brescije baš kao i De Zerbi pa se tako od njega očekuje da odradi glavninu posla u ovom segmentu.

Podsjetimo, Srna je posljednjih godinu dana u svojoj igračkoj karijeri proveo u Cagliariju pa se tako da lakše shvatiti njegova želja da angažira talijanskog stručnjaka. Od početka sezone 20/21. bivši kapetan Vatrenih obnaša ulogu sportskog direktora Rudara, a već sad se da zaključiti kako je pred njim jedno jako 'vruće' ljeto…


Tagovi

Darijo SrnaRoberto De ZerbiŠahtarSassuolo

Ostale Vijesti