Germania
Germania

Chelsea vjeruje u čudo u Madridu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.04.22. | 09:34

Real Madrid rijetko gubi ovakve utakmice, ali Kovačić i društvo puni su nade da mogu do obrane naslova prvaka Europe

Može li europski prvak do čuda ili će večeras Kovačić i društvo sa Stamford bridgea mahnuti posljednji pozdrav Ligi prvaka? Da je s druge strane netko drugi, dionice bi im bolje kotirale, ali ako išta Real Madrid zna, onda je to igrati ovakve utakmice. A kapital 3-1 koji su donijeli iz Engleske nudi im status velikog favorita za prolaz u polufinale Lige prvaka.

(1.30) Bayern (7.00) Villarreal (12.00)

“U Londonu je bilo tek prvo poluvrijeme. Uzvrat nudi potpuno drugu utakmicu. Ipak su oni aktualni prvaci Europe”, poručio je Carlo Ancelotti u najavi uzvratne utakmice u kojoj neće moći računati na Edena Hazarda i Luku Jovića, dok je nastup Mendy još uvijek pod upitnikom. S druge strane, gostima se najteži problem čini izostanak Romelu Lukakua koji je ozlijedio tetivu i neće istrčati večeras na Santiago Bernabeu. Osim njega, neće biti Chilwella, Hudson-Odoi i Barkleya. No, tračak nade daje povratak kapetana Azpilicuete koji se oporavio od covida.

Da je prva utakmica bila izuzetak koji potvrđuje pravilo kako je Chelseaja u dobrom ritmu sugerira zadnja utakmica iz engleskog prvenstva u kojoj je klub iz Londona zabio čak šest golova Southamptonu. No, ako pitate Tuchela, to je već lanjski snijeg. Koncentracija je isključivo na Real Madrid a vjera u čudo na visokoj razini.

“Nemamo prevelike šanse jer rezultat iz prve utakmice sugerira da je Real puno bliži prolasku. No, idemo dati svoj maksimum i pokušati okrenuti sve u našu korist. Moji će igrači biti na maksimumu u ovoj velikoj večeri koja je pred nama”, rekao je Thomas Tuchel.

U isto vrijeme će Bayern na Allianz Areni tražiti prolaz protiv Villarreala nakon što su u prvoj utakmici poraženi 1-0. Minimalan poraz zove na oprez, ali u Münchenu je prisutna zavidna doza optimizma pred uzvrat. Svima je u sjećanju dvoboj s Red Bull Salzburgom koji je u prvoj utakmici završio 1-1 da bi u uzvratu Bayern odmarširao u sljedeći stupanj natjecanja sa 7-2 pobjedom.

(2.75) Real Madrid (3.45) Chelsea (2.90)

“Potpuno je jasno kako ćemo morati pokazati drugo lice od onoga koje smo imali u prvoj utakmici. Vjerujem da uz podršku naših navijača možemo do polufinala Lige prvaka”, jasna je poruka Leona Goretzkog koju je prisnažio Manuel Neuer poručivši da Bavarci od prve minute kreću s pritiskom na vrata gostiju jer se ranim golom sve otvara.

Što se izostanaka tiče, za domaći sastav otpali su Tolisso i Choupo-Moting, dok kod Villarreala neće biti Alberta Morena. No, vjera Villarreala da mogu spojiti dvije dobre utakmice u Ligi prvaka je više nego očita iz izjava koje šalju iz svog tabora uoči uzvrata s Bayernom.

“U prvoj smo utakmici napravili povijesnu pobjedu, sada želimo korak dalje. Bayern je za sve nas najveći mogući izazov na koji smo itekako spremni. I ja na klupi i moji igrači na travnjaku”, rekao je Unai Emery, trener Villarreala.

Real Madrid - Chelsea

Real Madrid (4-3-3)

Chelsea (3-5-2)

Bayern - Villarreal

Bayern (4-2-3-1)

Villarreal (4-4-2)

Liga prvaka, četvrtfinale

Utorak, 12. travnja

Bayern – Villarreal 21.00 (0:1)

Real Madrid – Chelsea 21.00 (3:1)

Srijeda, 13. travnja

Atletico Madrid – Manchester City 21.00 (0:1)

Liverpool – Benfica 21.00 (3:1)

*U zagradama su rezultati prvih utakmica


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Real MadridChelseaVillarrealBayernLiga prvaka

Ostale Vijesti