REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Di Marzio tvrdi: Luka i Real se natežu oko plaće

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 08:42

Hrvatski veznjak još nije produžio ugovor s Madriđanima, a aktualni mu istječe ovog ljeta

Talijanski ekspert za transfere Gianluca Di Marzio na svojoj stranici otkriva kako između Luke Modrića i madridskog Reala cvjetaju ruže, da obje strane žele produžiti ugovor, ali da je zapelo oko plaće koju dvije strane trebaju dogovoriti. Modriću aktualni ugovor istječe koncem lipnja i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je već nekoliko puta javno izrazio želju da je Real njegova prva i zadnja misao, a sad klupski čelnici moraju staviti na papir koliko im doista vrijedi Modrićeva vjernost, ali i ono što pruža na terenu.

Ljubavna priča hrvatskog maestra i Kraljeva započela je u 2012. godine, a nakon što je proglašen jednim od najgorih pojačanja polusezone, Modrić je, sjećate se, nakon onog pogotka Unitedu, zacementirao svoje mjesto u udarnoj postavi i iz nje nije ispao evo gotovo deset godina.

Sada će se, dakle, peglati financijski detalji ugovora. Di Marzio navodi da je hrvatski veznjak preko svog agenta tražio povećanje plaće kakva je bila prije pandemije, a što su navodno u klubu odbili (Luka je u doba najveće korona-krize pristao na smanjenje plaće za deset posto, što je njegova godišnja primanja spustilo s 12,5 milijuna eura na 11,25 milijuna eura ). Luka je zatim ponudio da mu ugovor ostane na razini kakav je sada, no u klubu su skloniji opciji da mu još malo srežu plaću kako bi dodatno otvorili budžet za ogromni ugovor Kyliana Mbappea, koji bi na ljeto trebao postati najplaćeniji član družbe sa Santiago Bernabeua.

A Luka i u 37. godini nudi sjajne prezentacije u dresu Reala. Ove sezone je odigrao ukupno 36 utakmica u kojima je na terenu proveo 2.763 minute i pritom je zabio tri gola i dodao osam asistencija.



Tagovi

La LigaReal MadridLuka ModrićGianluca di Marzio

Ostale Vijesti