Borili se za ostanak, a onda ih je spasio posuđeni dinamovac sa šest golova u sedam kola

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 08:49

Mladi napadač pravi je hit u susjedstvu.

Mladi nogometaš zagrebačkog Dinama, Roko Baturina, ovo proljeće provodi na posudbi u redovima NK Brava. Riječ je o slovenskom klubu koji se grčevito borio za ostanak u prvoligaškom društvu, no tada su povukli ključan potez sezone. Nazvali su u Maksimirsku 128, dogovorili posudbu sina proslavljenog HNL napadača, Mate Baturine te bi na njegovim krilima trebali imati bezbolan završetak sezone. 

„Drago nam je što smo se uspjeli dogovoriti s Dinamom da nam se pridruži mlad i vrlo perspektivan igrač. U svakom slučaju, Roko će dodatno pooštriti konkurenciju napadu, što je vrlo dobro za dinamiku unutar momčadi. Siguran sam da smo dobili ono što nam je i trebalo u napadu i da će se brzo integrirati u naš sustav. Dobrodošao“, rekao je tada Dejan Močnik, sportski dirketor NK Bravo.

Igrama mladog napadača potpuno su oduševljeni u susjedstvu. Naime, otkako je 19-godišnjak stigao u Ljubljanu - do danas Bravo nije izgubio prvenstvenu utakmicu. U sedam kola nanizali su pet pobjeda i dva remija, a s pretposljednjeg su skočili na izvrsno 6. mjesto. Imaju velikih sedam bodova prednosti pred pretposljednjim Domžalama, dok je Rudar iz Velenja uvjerljivo prikovan za dno. 

U spomenutom nizu od sedam utakmica, Baturina junior zabio je čak šest golova, a stigao je za još jedan asistirati. Vrhunski učinak za mladića rođenog 20. lipnja 2000. godine, dakle tek će za tjedan dana napuniti 20 godina. 

Iako široj javnosti nije toliko poznat, Baturina ima zanimljiv nogometni put i nije "od jučer" na sceni. U Dinamo je došao u ljeto 2017. godine kao talentirani kadet iz RNK Splita. Prethodno je igrao u Hajduku, no s 15 godina je Poljud zamijenio za Park mladeži. Ono što je posebno zanimljivo je da Baturina već ima i jedan nastup za Dinamo u Prvoj HNL. Bilo je to u 2. kolu ove sezone, kada je u gostujućoj 0:3 pobjedi protiv Slaven Belupa dobio posljednjih 14 minuta.

No, nije mu to bio prvenstveni debi jer je već u dresu Splita u travnju 2017. dobio sedam minuta protiv tadašnjeg prvaka Rijeke. Baturina ima još jednu poveznicu s Modrima. Naime, seniorski debi imao je upravo protiv Dinama u uzvratnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa. Bilo je to u ožujku 2017., a na terenu je proveo čak 36 minuta. 

Nogometni ga je put, kao što rekosmo, odveo u Maksimir. Iskustvo je skupljao u drugoj momčadi Zagrepčana, gdje je upisao ukupno 21 nastup uz sedam zabijenih golova. Neloš učinak za mladog napadača, a to su očito prepoznali u Sloveniji. Trenutni procvat koji doživaljava u Bravu neodoljivo podsjeća na epizodu koju je tijekom jesenske polusezone u Istri imao Mario Ćuže, još jedan mladi napadač Dinama. On se nakon sjajnih partija na Aldo Drosini već vratio na Maksimir, a ne sumnjamo da jednak put čeka i Baturinu, posebno ako produži ovaj golgeterski niz. 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

 

(foto: Pixsell)

 

 


Tagovi

Roko BaturinaSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti