Ajax startao pobjedom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.08.14. | 10:42

U prvom kolu nizozemskog prvenstva nije bilo previše iznenađenja. U nedjelju su odigrane četiri utakmice i branitelj naslova startao je pobjedom.

Ajax je s 4:1 ispratio Vitesse. Nick Viergever je u 40. minuti načeo mrežu gostiju, danski reprezentativac Lasse Schöne je povećao vodstvo na 2:0 samo osam minuta kasnije, a Mike van der Hoorn je u 62. minuti bio precizan za velikih 3:0.

Gosti su uspjeli smanjiti zaostatak u 84. minuti zahvaljujući Marku Vejinoviću ali više od toga nisu mogli. Točku na 'i', svojim drugim pogotkom na utakmici u kojoj je imao i jednu asistenciju, stavio je Schöne u 87. minuti.


Ajax vs Vitesse 4-1 All Goals & Highlights 10... by skymediatv1

Den Haag je u prvoj utakmici dana, kod kuće izgubio od Feyenoorda s minimalnih 1:0 nakon što je Mitchell te Vrede zabio u 90. minuti.


ADO Den Haag-Feyenoord 0-1 by action24_tv

PSV je s 3:1 nadigrao Willem II Tilburg u gostima, dok je Groningen s 3:2 svladao Go Ahead Eagles.

Prvi su poveli domaćini u 18. minuti, kada je precizan bio Schalk. Na 2:0 povisuje u 50. minuti De Sa, a osam minuta kasnije Groningen počinje preokret. Prvo na 2:1 smanjuje Chery, na 2:2 izjednačuje Michael de Leeuw u 75. minuti, a pobjednički pogodak postiže Antonia u 87. minuti.

Pobjedu na startu sezone i to u gostima, PSV-u su donijeli Locadia koji je domaću mrežu zatresao već u sedmoj minuti. U desetoj je već bilo 2:0 kada pogađa Depay, a isti igrač pogodio je i treći pogodak za goste u 76. minuti iz penala. Andrade je ublažio poraz domaćina golom u 40,. minuti, a Willem II je od 74. minute igrao s igračem manje jer je isključen mladi 22-godišnji grčki vratar Kostas Lamprou, koji tako neće po dobrom pamtiti debi u dresu Willema II.


 

(Foto: Action Images)


Tagovi

AjaxVitesseDen HaagFeyenoordPSV EindhovenWillem IIGroningenGo Ahead Eagles

Ostale Vijesti