Nova teniska heroina - Ana Konjuh uzela prvu WTA titulu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.06.15. | 14:09

Fantastičan uspjeh za hrvatski ženski tenis!

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh potpuno je razbila konkurenciju na WTA turniru u engleskom Nottinghamu. U finalnom je meču s 2:1 (1:6, 6:4, 6:2) u setovima pobijedila rumunjsku tenisačicu, 61. igračicu svijeta, Monicu Niculescu nakon sat i 52 minute igre.

Sedamnaestogodišnja Dubrovkinja se tražila u prvom setu, a vrlo je brzo rezultat pokazivao 0:5. Ipak, u idućem se servis gemu 'skupila' i upisala na semafor, a to se pokazalo možda i presudim za ostatak meča.

Odmah je u drugom setu krenula mnogo žustrije, a udarci su bile sve jači i točniji. Pogađala je kuteve, a Niculescu na takvu igru nije imala odgovara. Rano je povela sa 3:0, a prednost je zadržala sve do 5:3 kada je servirala za set. No, Niculescu tada pokazuje znakove 'života', čini break na Aninom servisu i donosi novu dozu neizvjesnosti. U tim se trenucima pokazalo kako Dubrovkinja nije slučajno došla do finala Nottinghama. Radi novi re-break te uzima set u svoju korist sa 6:4.

U trećoj je dionici igre u potpunosti deklasirala Rumunjku prepustivši joj tek dva gema. Niculescu je dovedena do 'ruba živaca', a kroz kakav je 'teror' prolazila pokazuje i posljednji servis gem Rumunjke koji Konjuh dobiva s četiri uzastopna poena!

Ovo je prva WTA titula za jednu od najperspektivnijih mladih tenisačica svijeta, a ovaj je uspjeh tim impresivniji što je Hrvatica jučer odigrala dva meča, četvrtfinalni i polufinalni, a oba je riješila s 2:0 u setovima.

WTA Nottingham, finale:

Konjuh – Niculescu 1:6, 6:4, 6:2

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ana KonjuhMonica NiculescuWTAWTA Nottingham

Ostale Vijesti