Konjuh postala najmlađa osvajačica unazad devet godina: Zauvijek ću pamtiti ovaj turnir

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.06.15. | 09:33

Ana je ovim osvajanjem skočila s 87. pozicije na 55., što joj je uvjerljivo najbolji plasman karijere.

Senzacionalna Dubrovkinja Ana Konjuh 'ukrala' je sve teniske naslovnice jučerašnjim osvajanjem Nottinghama, a samim je time postala najmlađa osvajačica nekog od WTA turnira unazad devet godina (Tamira Paszek 2006.). Ništa čudno s obzirom na to kako je riječ o jednoj od najtalentiranijih mladih igračica današnjice.

Monica Niculescu nije imala odgovor na silovite 'winnere' sedamnaestogodišnjakinje. Konjuh nije djelovala kao deset godina mlađa igračica, a Ana osobitu zrelost pokazala u četvrtfinalu i polufinalu kada je upisala obje pobjede u jednom danu zbog kiše koja je neumoljivo padala Nottinghamom čak dva uzastopna dana. Pale su tada Sachia Vickery i Alison Riske, a posljednja joj je stepenica dala neuobičajen teniski stil Rumunjke. Forhend slajs izluđivao je Anu u prvom setu, ali je kasnije pronašla protuotrov...

Izrazito je neugodna igračica, osobito na travi s toliko mnogo slajsova. Bilo je frustrirajuće. To je iskoristila i uzela prvi set bez problema, ali realno, izgubila sam taj set jer nisam bila spremna na takav način tenisa“, rekla je Konjuh za WTATennis.com.

Ana je ovim osvajanjem skočila s 87. pozicije na 55., što joj je uvjerljivo najbolji plasman karijere.

Stigla sam u Nottingham dva dana prije ne bi li se prilagodila na travnate uvjete i nakon pet mečeva osvojila sam turnir. Osjećaj je fantastičan i zauvijek ću pamtiti Nottingham jer će imati posebno mjesto u mom srcu“, kazala je nova hrvatska heroina.

(Foto: Action Images)


Tagovi

WTA NottinghamWTAAna Konjuh

Ostale Vijesti