Inter sretno i spretno prošao Getafe, United novom pobjedom potvrdio četvrtfinale (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.08.20. | 23:08

Najljepši potez kola djelo je veznjaka LASK-a, no Crveni vragovi nisu dopustili iznenađenje.

 

Odigrane su i druge dvije utakmice dana šesnaestine finala europske lige u kojima su Manchester United i Inter čekirali kartu za četvrtfinale.

Manchester United je na Old Traffordu u izmijenjenom sastavu odradio uzvratnu utakmicu pobjedivši LASK-a rezultatom 2:1, no zbog sjajne pobjede u prvoj utakmici od 0:5 bili smo lišeni bilo kakvih uzbuđenja.

LASK je puno bolje otvorio utakmicu te su u prvih 10-ak minuta opasno zaprijetili golu Romera. Prvo je Andrade pogodio gredu, a u nastavku akcije sjajno je pucao Wiesinger, no lopta je otišla malo pored desne vratnice.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli previše lijepih akcija ni prilika za gol pa se na odmor otišlo početnim rezultatom.

U nastavku je prvi zaprijetio domaćin. Ighalo je u 50. minuti primio pas u kaznonom prostoru te se našao oči u oči s vratarom, no donio je krivu odluku i golman Schlager mu je sjajno obranio.

Samo pet minuta kasnije dogodio se najljepši trenutak utakmice, ali i zasigurno kola. Wiesinger je zabio gol kakav se rijetko viđa, veznjak je naletio na jednu rolicu na 20-ak metara tukao isprve i pogodio suprotne rašlje gola Romera. Prekrasan gol.

 

 

No, veselje gostiju nije dugo trajalo, samo dvije minute kasnije United dolazi do izjednačenja. Lingard je primio jednu dubinsku loptu i sjurio se u kazneni prostor gostiju i matirao Schlagera za 1:1.

 

 

Pobjedu Unitedu donio je Martial golom u 88. minuti.

 

 

United u četvrfinalu igra protiv Kopenhagena.

Inter je na neutralnom terenu u Duisburgu slavio protiv Getafea rezultatom 2:0 te se plasirao među osam najboljih u Europa ligi.

Getafe je sjajno ušao u utakmicu te su u prvih 20-ak minuta bili bolji protivnik. Imali su Španjolci u tom razdoblju, dvije dobre prilike, no lopta nije htjela u gol. Inter se budi u drugom dijelu prvog poluvremena te postaju opasni za gol protivnika. Dvije solidne prilike je propustio Martinez, no Lukaku u 33. minuti ne prašta. Fenomenalni Belgijanac je primio jednu dubinsku loptu te iskoristio svoju snagu da se riješi protivničkog igrača i pospremio loptu iza leđa Sorija za 1:0.

 

 

Do kraja poluvremena nismo vidjeli niti jednu ozbiljnu priliku pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Nastavak je bolje otvorio Inter, u prvih pet minuta su propustili dvije solidne prilike. Prvo je D'Ambrosio naletio na jedan odbijanac, ali mu vratar brani, a samo minutu kasnije u sličnoj je situaciji Godin, no ovoga puta obrana otklanja opasnost.

Getafe se nakon toga budi i ponovno postaju opasni prema naprijed. U 67. minuti Handanović sjajno brani udarac Mate, koji je išao pod gredu. U 72. minuti velika prilika za Španjolce, Godin je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a sudac Taylor uz pomoć VAR-a pokazuje na bijelu točku. Međutim, Jorge Molina šalje loptu pored gola i upropaštava veliku priliku.

 

 

U 83. minuti stiže kazna Intera, Nerazzurri su odigrali brzi protuudar D'Amrosio je uputio oštar centaršut, kojeg Dakonam pokušava očistiti, ali ostavlja loptu točno na nogu Eriksena koji zabija za 2:0.

 

 

Nakon gola Getafe je pao i do kraja nismo vidjeli niti jednu ozbiljnu priliku te je Inter pobjedom 2:0 prošao u četvrtfinale Europa lige, gdje čeka boljeg iz susreta Rangers – Leverkusen.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Lars Baron/Reuters)

 


Ostale Vijesti