Reuters
Reuters

SASTAVI (Turska - Portugal): Güler i Yildiz završili na klupi, Martinez vraća 4-3-3

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 16:45

Druga utakmica subotnjeg programa igra se od 18 sati u Dortmundu. Dvoboj između Turske i Portugala možete pratiti na HTV-u.

U želji da osiguraju prvo mjesto u skupini F i napreduju u šesnaestinu finala, Turska i Portugal sudarit će se na Westfalenstadionu (službeno BVB stadionu) u Dortmundu. Obje su nacije osvojile po tri boda prvog dana. Turska je slavila rezultatom 3-1 protiv debitanta na turniru Gruzije, samo nekoliko sati prije nego što je Portugal ostvario povratnu pobjedu nad Češkom 2-1. Turska je izgubila samo dvije od zadnjih 15 natjecateljskih utakmica (deset dobila, tri remizirala) i može osigurati svoje mjesto u drugoj fazi turnira ovom pobjedom, iako nikad nisu pobijedili Portugal na EP-ima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je prošao kroz kvalifikacije za Euro 2024. sa savršenim rezultatom od 10 pobjeda iz 10 utakmica, a potom doživio poraz od Hrvatske u pripremnoj utakmici, Portugal je na Euru startao s pobjedom, a C. Ronaldo i Pepe oborili su rekorde europskih prvenstava u "zasluženoj" pobjedi prema njihovom izborniku Robertu Martinezu, koji je bio zadovoljan reakcijom svojih igrača nakon gola zaostatka u teškoj prvoj utakmici protiv Češke. Izjednačen po broju bodova s ​​Turskom na vrhu skupine F, Portugal je zadržao samo jednom praznu mrežu u zadnjih šest međunarodnih utakmica, što će biti razlog za zabrinutost za Martineza.

Međutim, Selecao bi trebao biti uvjeren u uspjeh u subotu jer su pobijedili u svakom od posljednjih šest natjecateljskih susreta s Turskom, postigavši ​​barem dva zgoditka u četiri susreta. U dobi od 39 godina, Ronaldo će ovoga vikenda nastojati postati najstariji strijelac u povijesti Europskog prvenstva i predvodit će napadačku liniju između Bernarda Silve na desnoj i Rafaela Leaoa na lijevoj strani portugalskog napada. Roberto Martinez je napravio samo jednu izmjenu u odnosu na utakmicu protiv Češke, ali je formaciju iz 3-4-3 promijenio u 4-3-3.

S druge strane, Vincenzo Montella je napravio malo iznenađenje i na klupi ostavio dva turska supertalenta Ardu Gülera i Kenana Yildiza umjesto kojih će zaigrati Akgün i Aktürkoglu.

Turska (4-2-3-1): Altay - Celik, Akaydin, Bardakci, Kadioglu - Ayhan, Calhanoglu - Akgün, Kökcü, Aktürkoglu - Yilmaz

Portugal (4-3-3): Costa - Cancelo, Pepe, Dias, Mendes - B. Fernandes, Palhinha, Vitinha, – B. Silva, C. Ronaldo, Rafa Leao



Tagovi

EUROEuro 2024Turska nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti