Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Željko Babić preuzeo posrnule Kokice: "Nastojat ćemo biti uspješniji"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 14:56

Podsjetimo, od 2013.-2015. Željko Babić vodio je bjeloruski Meshkov s kojim je dva puta bio u finalu SEHA Lige i osvojio drugo mjesto te je s istim klubom uzeo po dva trofeja u bjeloruskom Kupu i prvenstvu te nastupao u Ligi prvaka. Babić je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine

Bivši izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić novi je trener RK Podravka Vegete, objavio je koprivnički klub. Ugovor je s podravskim klubom potpisao na dvije godine, a zasigurno će mu najbitniji zadatak biti vratiti pehar prvaka Hrvatske u Koprivnicu. Naime, Kokice su ga nakon osam godina izgubile, a prvakinje su postale Lokosice.

"Prije svega sam ponosan i radostan što sam postao trener RK Podravka Vegete. Pred nama je nova sezona, novi izazovi i vrijeme u kojem ćemo zajedničkim radom i suradnjom nastojati biti bolji i uspješniji, a vjerujem da to uz puno truda možemo ostvariti. Zahvaljujem se svima na povjerenju", kratko je komentirao trener Željko Babić.

Podsjetimo, od 2013.-2015. Željko Babić vodio je bjeloruski Meshkov s kojim je dva puta bio u finalu SEHA Lige i osvojio drugo mjesto te je s istim klubom uzeo po dva trofeja u bjeloruskom Kupu i prvenstvu te nastupao u Ligi prvaka. Babić je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine. Reprezentaciju je vodio od 2015. do 2017. godine, a posljednje tri sezone bio je na klupi makedonskog Pelister iz Bitole. S Makedoncima je igrao Europsku ligu te osvojio tamošnji Superkup, a u aktualnoj sezoni je s Pelisterom došao i do osmine finala Europske lige.

Babić je primio ”Hrvatski pleter” za posebne zasluge u sportu 2012. godine i onu za najboljeg hrvatskog trenera u 2016., a još je kao igrač 1995. godine primio i najveće priznanje Ministarstva obrazovanja i športa, nagradu ”Franjo Bučar”.


Tagovi

Željko BabićPodravka Vegetahrvatski treneriugovor

Ostale Vijesti