Zagrebaši sa sedam razlike stradali od Flensburga u Areni

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.11.15. | 20:37

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreba u osmom su kolu skupine A Lige prvaka pred domaćim navijačima u Areni poraženi od Flensburga sa sedam razlike 23:30.

Zagreb je dobro krenuo u susret protiv moćnog bundesligaša i osvajača Lige prvaka iz sezone 2013./2014. Natjerao je goste da love zaostatak i dobro je to izgledalo do šeste minute i pogotka Luke Šebetića za vodstvo 4:2, ali onda je uslijedila katastrofalna crna rupa hrvatsko prvaka.

Tijek utakmice PPD Zagreb - Flensburg

Momčad Veselina Vujovića sve do 20. minute, dakle više od 16 minuta nije uspijevala pronaći put do mreže Flensburga i nije mogla svladati Mattiasa Anderssona. Gosti su to iskoristili za preokret rezultata na 4:10 u svoju korist. Imali su sjajnu seriju od čak osam pogodaka u nizu.

Zagrebaše je u tim trenucima 'uništio' Sven Hansen, koji je Iviću i Stevanoviću 'utrpao' pet pogodaka i bio je uvjerljivo prvi strijelac raspoloženih gostiju. A Zagreb? Pa malo je reći da su Vujovićevi momci bili izgubljeni. Nije ih išao napad, pucalo se visoko iznad gola, bez pravog rješenja za njemački sastav, kojeg su imali 'na koljenima' u prošlom kolu na njihovom parketu, no taj je susret bio daleko drugačiji od večerašnjeg.

Skupo je plaćeno čak 14 minuta bez pogotka, pa je i učinak bio loš – tek deset postignutih golova, ponajviše zahvaljujući četverostrukom strijelcu Šebetiću, na kraju najefikasnijem u redovima Zagrebaša s osam pogodaka i Rakoviću, koji je zabio tri pogotka, od čega jedan iz sedmerca, te 15 primljenih.

Čekao je Zagrebaše težak nastavak susreta u napola ispunjenoj Areni, koja se polako počela buditi kako su se i hrvatski prvaci vraćali u susret.

Nastavak susreta nakon odmora na poluvremenu donio je novi pogodak gostima i to sa sedam metara i velikih plus šest – 16:10. A onda je u idućih osam minuta postojala samo jedna momčad u Areni. Stisnuli su Zagrebaši u obrani i uspjeli su utrpati gostima čak šest golova zaredom i stići do šokantnog izjednačenja 16:16.

Djelovao je Zagreb nezaustavljivo u tim trenucima, ali ubrzo je stiglo prizemljenje. Brzo su se sabrali Nijemci. Mogensen je s dva uzastopna pogotka i Mahe jednim vratio Flensburg u novo vodstvo - 19:16 i do sredine drugog poluvremena je Flensburg bez većih problema čuvao prednost. Opet je stigao do ogromnih šest razlike, kao i na početku drugog poluvremena i Zagreb je opet pokazao slabost kao i u 15-ak minuta prvog poluvremena.

Zagrebaši su bili oslabljeni neigranjem glavnog kotačića momčadi – Luke Stepančića, kojemu su stradali križni ligamenti u završnici susreta upravo protiv Flensburga i za njega je sezona nesretno završena, a Vujović nije imao na raspolaganju niti Šandrka, koji je također van stroja do kraja sezone i Šušnja, koji bi se trebao vratiti u momčad za dva tjedna.

Sve to na neki je način zasigurno 'kumovalo' znatno lošijoj igri Zagreba u prvom poluvremenu, posebice tijekom očajne crne rupe, a u drugom su Zagrebaši pokazali da znaju, mogu i moraju puno bolje, pa i da momčad švedskog trenera ovdašnjih korijena Ljube Vranješa nije nepobjediva. Flensburg je u Zagreb stigao s pet pobjeda i dva poraza, a bio je blizu poraza u prošlom kolu upravo od Zagreba, no uspio je doći do dva boda.

A večeras je do punog plijena stigao mnogo uvjerljivije - sa sedam razlike - 23:30 Zagrebu treba 'skinuti' kapu za odlično otvaranje drugog poluvremena kada su šokirali goste, ali 'bljesak' je bio kratkog vijeka i trebalo je mnogo više takve aktivnije igre i čvrste obrane da se zaustavi napadački raspoložena gostujuća momčad. Iako je trener Flensburga Ljubomir Vranješ uoči utakmice laganu ulogu favorita prebacio na Zagrebaše, Vujovićevi igrači to nisu opravdali, a priliku za popravljanje dojma i prekid serije od tri uzastopna poraza u Ligi prvaka ove sezone je već za pet dana, kada im u goste stiže posljednja momčad u skupini – turski Bešiktaš, od koje su izgubili u pretprošlom kolu Lige prvaka s 32:30.

PPD Zagreb - Flensburg 23:30

PPD Zagreb: Stevanović (5 obrana), Ivić (7 obrana); Sabljić, Vujić, Kontrec 1, Šprem, Šebetić 8, Marković, Raković 4, Horvat 2, J. Valčić 2, T. Valčić, Obranović 1, Vukić, Kovačević 1, Pavlović 4

Flensburg-Handewitt: Andersson (16 obrana), Möller; Karlsson, Eggert 4, Glandorf 4, Mogensen 4, Svan Hansen 7, Wanne, Đorđić, Jakobsson, Toft Hansen 4, Lauge Schmidt 3, Mahe 4, Radivojević, Kozina

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ostali sportovirukometEHF Liga prvakaFlensburgPPD Zagreb

Ostale Vijesti