Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Magdeburg prejak! Čupić nosio Zagreb u prvom dijelu, Slavić zaključao vrata u drugom, ali Zagreb na kraju ipak - izgubio

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.02.23. | 22:17

Zaključao je Slavić u drugom dijelu vrata gostima, ali bilo je prekasno

U posljednjoj domaćoj utakmici grupne faze Lige prvaka Zagreb je protiv Magdeburga izgubio u svojoj Areni

Iskoristili su hrvatski prvaci igrača više nakon što je Bergendahl prejako zagrlio Srnu. Dodić i Srna su atraktivnim golovima donijeli početno vodstvo Zagrebu u petoj minuti susreta. Prvo se Dodić usudio opaliti kad se činilo da je Zagrebov napad daleko prespor, a potom je Srna kaznio goste brzim golom iz polukontre nakon dobre obrane domaće momčadi. 

Nije sreća dugo mazila Golužine igrače. Prvo je Slavić skoro skinuo pokušaj gostiju, a onda je Dibirov skoro zabio s krila nakon lijepog križanja Zagrebaša, ali mu se ispriječila stativa. Obrana nam, zajedno s golmanima, nije bila na nivou. Zagreb je promašio nekoliko sedmeraca, a i zicera, no do kraja prvog poluvremena, dobro se držao.

Na polovici prvog dijela vidjeli smo opet prednost Zagreba napokon! Raspoloženi Dodić dobio je pomoć s dva gola Čupića čiji je sedmerac upravo, točnije, odbijanac završio u mreži za 7:6. Nažalost na drugoj strani je odgovorio Kay Smits na asistenciju Mertensa jako lijepim ‘cepelinom’ za 7:7.Čupić je bio taj koji je držao Zagreb ‘iznad vode’ i to s tri sedmerca pred kraj prvog dijela. Nažalost, upisao je i promašene, a jedan baš kada je Zagrebu bio potreban gol za izjednačenje pri 13:14 u 29. minuti. Mertens je s druge strane podigao prednost gostiju na dva razlike još jednim realiziranim cepelinom, a ista je razlika ostala nakon prvih pola sata na semaforu s po gol više na svakoj strani s ukupnih 14:16. Čupić je bio Zagrebov prvi strijelac sa šest golova u prvom dijelu, dok je Kay Smits imao četiri komada zabijena među gostima.

U nastavku se i Dino Slavić razbranio, no nedovoljno za povratak egala ili vodstva. Mertens je predvodio goste u napadu, držao ih na ugodnoj udaljenosti od dva, tri gola razlike, a do 13. minute nastavka Hornke ih je postavio i na plus četiri. Činilo se kao da je Zagreb upao u zamku, goti su zaredali seriju od pet golova, ali je nadu u domaćima probudila obrana Slavića i dva gola Davora Ćavara za 22:26. 

Pet minuta do kraja, gosti su i dalje imali četiri gola razlike, a s obzirom da je u domaćoj momčadi u nastavku praktički samo Ćavar bio raspoložen u napadu, ni ne čudi previše. Nije pomoglo ni, do tada, Slavićevih 12 skupljeniih obrana. Zagreb je nemilo u napadu trošio svoje lopte i promašivao zicere.

Zaključao je Slavić do kraja vrata gostima, ali bilo je prekasno. Nije pomoglo ni njegovih 16 obrana. Do kraja je na semaforu stjalo 25:31 i bodovi su otputovali zajedno s gostima u Njemačku.

Zagreb već u nedjelju čeka novi ogled Lige prvaka, onaj odgođeni protiv Porta prema kojemu lete već u petak. Ovoga puta, nadaju se, bez komplikacija u želji da uhvate osminu finala Lige prvaka.




Tagovi

PPD ZagrebRukometna Liga prvakaDino SlavićIvan Čupić

Ostale Vijesti