Marko Lukunic
Marko Lukunic

Zagreb slaže opasnu ekipu: Obrvan produžio vjernost, stiže i srpski internacionalac

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 17:35

Raritet je ovo posljednjih godina u Zagrebu. Prije Obrvana Zagreb nikako nije mogao naći zajednički jezik sa svojim dotadašnjim trenerima. Okušali su se Veselin Vujović, Igor Vori, Vlado Šola... Ali jednostavno nisu stvari sjedale na svoje mjesto. Rezultata nije bilo, a na van se činilo i da nedostaje kohezije i zadovoljštine

PPD Zagreb opasno kreće u pripreme za novu sezonu. Prije koji dan predstavili su veliko pojačanja - Crnogorca Vuku Borozana, a danas su javili kako su produžili i suradnju s Ivicom Obrvanom, trenerom Plinara. Ugovor su potpisali na svije godine, odnsono, do ljeta 2024. godine.

"Veselim se nastavku suradnje s rukometnim klubom Zagreb u kojemu sam proveo dobar dio svoje i igračke, ali i trenerske karijere. Iza nas je turbulentna sezona koju smo na kraju uspješno priveli svi skupa kraju. Vjerujem da na impulsima uspješno završene sezone možemo nastaviti graditi narednu sezonu. Cilj je na domaćem planu nastaviti gdje smo stali, pritom profilirati nekolicinu mlađih igrača, ali i u Ligi prvaka nastaviti igrati prepoznatljivi rukomet. Trener ne smije obećati rezultat, ali ono što jamčim da ćemo ja i moj stručni stožer nastaviti biti maksimalno fokusirani i da ćemo dati sve od sebe da naš klub postigne čim bolji rezultat i u Europi", rekao je Ivica Obrvan za stranice kluba.

Raritet je ovo posljednjih godina u Zagrebu. Prije Obrvana Zagreb nikako nije mogao naći zajednički jezik sa svojim dotadašnjim trenerima. Okušali su se Veselin Vujović, Igor Vori, Vlado Šola... Ali jednostavno nisu stvari sjedale na svoje mjesto. Rezultata nije bilo, a na van se činilo i da nedostaje kohezije i zadovoljštine. Obrvan, s druge strane, kao da je uveo onu staru trenersku školu u najuspješniji hrvatski rukometni klub. Igrači ga poštuju, staložen je kada treba biti, a po potrebi odriješit, ima jasnu viziju i provodi ju u djelo. Dobro, na europskom planu i dalje zapinje, no teško je parirati rukometnim velikanima s daleko većim budžetom i mogućnostima. Ipak, kakao je Zagreb krenuo u novu sezonu, ne bi nas čudilo da se napokon i u tom smjeru stvari poboljšaju. Ostvare li se najavljeni transferi, Zagrebaši će imati i više nego zavidnu momčad.

Nakon drame u finišu prvenstva i 'tučnjave', što figurativne, što doslovne s Nexeom, kao da su se u Zagrebu dodatno našpanali za dominaciju. "Dugo će naši kolege iz Našica čekati na titulu s ovakvim Zagrebom", poručio je Božidar Jović prije koji dan. Tada se možda činilo kao samouvjerena, ali ne baš pretjerano utemeljena izjava s obzirom na odlaske iz kluba, no s ovim 'importom' novih imena, Nexe će doista teško parirati hrvatskom prvaku.

"Otišao je Ravnić, otišli su i Filip Ivić, Filip Vistorop, David Mandić. Stiže Gabrijel Buvinić, (), igrač iz Umaga, na tri godine će potpisati ugovor, ali to još nije javno. Milić lijevi bek iz Nantesa, vraća se Aleks Kavčić koji je bio ozlijeđen, stiže vjerojatno Kos iz Ljubuškog. Nije isključeno da ćemo imati još pojačanja u neko skorije vrijeme. To je to", najavio je prije tri dana Šupuković.

Gabrijel Buvinić je posljednje dvije godine najbolji strijelac Premijer lige, a Milan Milić je srpski internacionalac koji u redove Zagreba stiže iz francuskog velikana Nantesa u čijem dresu se danas umirovio i legendarni Kiril Lazarov.



Tagovi

Ivica ObrvanPPD Zagrebrukometni transferitransferi

Ostale Vijesti