Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Zagreb pao u grotlu Našica, Nexe naplatio račun i ostao u igri za naslov, Jelinić predvodio Slavonce

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 21:55

Bitka se nastavlja! Našičani su slavili s tri gola prednosti i uzeli dva boda

Nadali su se rukometaši Zagreba da će danas praktički 'zaključiti' priču o prvaku Hrvatske, ali nije im to pošlo za rukom. U Našicama, u krcatoj dvorani, domaći rukometaši Nexea slavili su 26-23 (17-11) i tako stigli do dva vrlo bitna boda. Zagrepčani i Našičani tako imaju izjednačen rezultat 2-2 i ulazimo u seriju okršaja u kojoj se igra dok jedna momčad ne skupi šest bodova. Da je Zagreb večeras pobijedio, imao bi 4-0 i sve bi mogao riješiti u srijedu, a ovako će se iduća utakmica igrati u Zagrebu u srijedu i Golužini će se momci morati dobro potruditi da obrane naslov. Utakmica će se igrati u Kutiji šibica, također u 20 sati, a Sportska televizija će vam opet omogućiti izravan prijenos ako ne možete biti u legendarnoj zagrebačkoj dvorani.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bio je Marin Jelinić koji je postigao šest golova, dok ih je Fahrudin Melić upisao pet. Radovanović je na golu Slavonaca skupio sedam obrana, a kod Zagreba Aljaž Panjtar imao je 11 obrana, dok je među strijelcima šest golova zabio Miloš Kos.

Domaći su rukometaši sjajno otvorili susret. U drugoj minuti zabili su početni gol, a od tada nisu ispuštali vodstvo, dapače, brzo su došli do velike razlike pri rezultatu 13-6, a do kraja prvog dijela podigli su se na 17-11. U drugom dijelu su Našičani držali prednost, no bilo im je teško držati tempo sa Zagrebom. Zahvaljujući iskusnom Čupiću Lavovi su stigli i do 19-18, ali do kraja su i dalje ostali u zaostatku.

U posljednjim trenucima Nexe se nije dao i uspio je svoju prednost podići na plus tri za veliko slavlje u krcatoj dvorani.

Dodajmo i kako su Sesvete stigle do pobjede u gostima 31-24 (17-10) u susjedskom derbiju protiv Dubrave. Vratari Dubrave imali su 17 obrana: Dominik Marković 10, Matija Matov sedam. Po pet pogodaka dali su Matej Komljenović i Ivan Barbić. Kod gostiju prvo ime Daniel Vusić sa sedam pogodaka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

PPD ZagrebRK Nexe

Ostale Vijesti