Kolektiff images
Kolektiff images

VIDEO Martinović: "Bio mi je još veći motiv vratiti se protiv Austrije", Šoštarić oprezan: "Pariz je još daleko"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.03.24. | 22:57

Osvrnuo na novog izbornika Dagura Sigurdssona nakon pobjede protiv Austrije

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Austriju 35-29 u 1. kolu Skupine 2 Olimpijskih kvalifikacija u Hannoveru i napravila prvi korak ka Parizu. S devet pogodaka, igrač susreta bio je Ivan Martinović. Šest je dao Zvonimir Srna, pet Mario Šoštarić. "Bili smo nervozni na početku utakmice, bio je grč, no vjerovali smo da se možemo vratiti. Izbornik nam je rekao da se smirimo, a u drugom poluvremnu smo se borili i bili agresivni. Kuzmanović je obranio nekoliko udaraca i olakšao nam posao, na kraju smo zasluženo pobijedili", rekao je za Novu TV i dodao:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Trudio sam se da se što prije vratim, još mi je motiv bio veći da se vratim protiv Austrije".

Ovom pobjedom hrvatski su rukometaši došli na korak od plasmana na Olimpijske igre u Pariz, no Martinović upozorava da su pred njima još dvije utakmice:

"San svakog sportaša je otići na Olimpijske igre, no nismo još ništa napravili. Imamo još dvije utakmice, nadam se da ćemo to pobijediti. Ne mogu ni opisati koliko smo gladni za Parizom, to je najveće natjecanje, svi želimo otići tamo".

Osvrnuo na novog izbornika Dagura Sigurdssona koji je debitirao pobjedom na klupi hrvatske rukometne reprezentacije:

"Izbornik nam je na poluvremenu rekao da uživamo, da budemo ekipa. Da je to dio sporta, da moramo vjerovati u sebe i da će doći naših pet, deset minuta i to smo iskoristili", rekao je.

Otkrio je kako je raditi s novim izbornikom. Martinović je potvrdio da je Sigurdsson miran čovjek, a čini se da mu se jedna stvar posebno svidjela - to što se ne petlja previše i pušta rukometaše da odrade svoje na terenu:

"Točno, ne petlja se previše, pušta nas da radimo svoje".

Mario Šoštarić otkrio je svoja promišljanja nakon utakmice.

"Znamo što donosi ovaj turnir. Krenuli smo nervozno, ali to je sve sprot, puno emocija, izbornik je govorio - lopta po lopta, napad po napad, hvala Bogu, ostali smo smireni i to napravili. Kuzma je obranio puno bitnih lopti, oni su odlični sjajni su 7 na 6, napravili su probleme svima na Euru, tako da je jako bitna pobjeda, idemo dalje.

Otkrio je što im je izbornik rekao na poluvremenu.

"Izbornik je jako smiren, iako je zapravo bio nervozan. Na poluvremenu nam je rekao da se opustimo i da samo lopta malo brže ide, a par riječi rekao je i kapetan Duvnjak i tako su nam pomogli. Još je Pariz daleko, imamo dvije utakmice još. Nadam se da ćemo pokazati protiv Njemačke da ono u Kölnu nije bila slučajnost."

Matej Mandić imao je 11, a Dominik Kuzmanović pet obrana. Ukupno smo imali devet igrača među strijelcima i čak 71 posto realizacije. Kod Austrije najbolji Mykola Bylik s osam pogodaka.

"S obzirom na novog trenera nismo znali kako će sve to skupa izgledati, ali od prve minute smo igrali kao momčad i znali smo da ćemo pobijediti. Svi smo se borili za svaku loptu, jer u ovakvoj je situaciji i važna svaka lopta. Prošli put smo to naučili, puno nas je koštalo. Imamo pred sobom još dva iznimno teška protivnika, idemo korak po korak i vidjet ćemo što će biti dalje. Imali smo plan od početka, izbornik je vjerovao u njega, mi smo vjerovali i zato je ispalo ovako", rekao je Matej Mandić.

(g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan MartinovićOlimpijske igreKvalifikacije za Olimpijske igreMario Šoštarićhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti