Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Makedonci nahvalili Zagrebaše: "Dolazi nam rukometna institucija, s divljenjem govorim o klubu, Zagrebu kao gradu i Hrvatskoj"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 09:30

Rijetko tko ima uvijek toliko puno lijepih riječi o Hrvatima kao Makedonci

Eurofarm Pelister i RK Zagreb danas igraju svoju posljednju ovogodišnju utakmicu Lige prvaka. Makedonci do sada nisu svladali niti jednog protivnika, a ovo im je vjerojatno i posljednja prilika da dođu do bodova ove sezone, no Zagrepčanima je ova utakmica iznimno bitna. Trener Bitole je protivnika nazvao "rukometnom institucijom", a lijevi bek Uroš Borzaš kaže da Zagreb u sjajnom naletu, ali Pelisterci su tu da prekinu njihov niz ili se barem tome nadaju.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Dolazi rukometna institucija. Ako pogledamo prošlost, o imenu protivnika ne treba puno govoriti. Svi olimpijski i svjetski prvaci s hrvatskom reprezentacijom morali su proći tu školu. Zagreb ima odličnu mladu generaciju, koja će u budućnosti biti dobra momčad na rukometnim parketima. Imaju spoj mladosti i iskustva. Kad govorim o iskustvu, mislim na Diborova, Čupića i Gojuna. To su tri strateška položaja koja čine obranu tako homogenom i gustom. Slomiti tu obranu neće biti lako", rekao je trener momčadi iz Bitole, Branislav Angelovski i sam bivši igrač Zagreba, te dodao:

"Zagreb igra konstantno dobro i za mene njihov plasman u sljedeći krug Lige prvaka nije upitan. Njihove igre su fascinantne, ali imaju i mana na koje ćemo obratiti pažnju u ova dva dana i biti maksimalno spremni za njihovu igru ​​i u napadu i u obrani."

Prisjetio se i nekih prošlih vremena:

"Zagreb je bio magnet za sve mlade igrače u Jugoslaviji. Imao sam tu sreću, a možda i privilegiju, biti dio Zagreba zajedno s Lazarovim, Markovskim, Jovićem, pa Stoilovim i Majnovim. Zagreb je uvijek birao najbolje talente s naših prostora. U Zagrebu sam proveo tri sjajne sezone. Te su me sezone lansirale u još bolju međunarodnu karijeru. S divljenjem govorim o klubu i Zagrebu kao gradu i Hrvatskoj."

"Zagreb je u odličnom ritmu i oni dolaze u naletu. Ovdje smo da prekinemo taj niz i nadam se pobjedi. Radimo puno, analiziramo protivnika i nadam se i vjerujem u ono što radimo svaki dan i očekujem pozitivan rezultat. Moramo ispraviti one sitne greške koje smo napravili u Zagrebu u zadnjih dvadesetak minuta. Napravili smo početničke pogreške, prodali nekoliko lopti i oni su to kao iskusna momčad iskoristili u kontrama. Parirali smo 40 minuta i u obrani i u napadu i u polukontri, ali nam je ta završnica bila jako loša", rekao je Uroš Borzaš i zaključio:

"Gubimo, ali smo u svakoj utakmici blizu. Imali smo opcije za pobjedu protiv PIK Szegeda i protiv Kiela i protiv Kielcea. To nam daje snagu i motivaciju da možemo nekoga iznenaditi do kraja Lige prvaka. Imamo svoj cilj, a to je uzeti bod velikoj momčadi, pa ćemo pokušati doći do kraja skupine i to ostvariti. Ovo je posljednja utakmica za ovu godinu u Ligi prvaka i nadam se da ćemo pobjedom protiv Zagreba obradovati publiku i sebe prije praznika."

Podsjetimo, posljednja četiri kola grupne faze Lige prvaka igraju se u veljači i ožujku 2024. godine.



Tagovi

RK ZagrebEurofarm PelisterRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti