Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bez Poljaka po osminu finala Lige prvaka! Zagrepčani u 'paklu' Bitole u najtežoj utakmici sezone

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 07.12.23. | 08:00

Okršaj s Makedoncima koji nemaju što izgubiti

Okruglo 10. kolo za kraj rukometne Lige prvaka u 2023. godini. Posljednje ovogodišnje kolo vodi hrvatske prvake RK Zagreb u vatrenu Bitolu na noge Eurofarm Pelisteru (18.45, Arenasport). Pelister je nakon devet kola zadnji u skupini bez bodova, a Zagreb sedmi s osam bodova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je Pelister svima 'mušterija', Zagrepčani su nakon zadnje utakmice upozorili da bi Makedoncima ovo mogla biti posljednja prilika za prikupljanje bodova, još na domaćem terenu, zasigurno i s vatrenom atmosferom, tako da moraju biti itekako oprezni kako se ne bi poskliznuli na onome što bi zapravo trebao biti relativno lagan zadatak. Naime, Pelister mora uzeti dva boda u ovoj utakmici ili će ispasti iz utrke za play-off.

„Stanje na tablici ne opisuje njihovu kvalitetu, pogotovo kad igraju kod kuće. Osim Kolstada u prvom kolu niti jedna druga momčad nije lako pobijedila u Bitoli tako da i nas sigurno očekuje jedna teška utakmica. Dolje je teško igrati zbog same dvorane i navijača, ali pokušati ćemo se što bolje pripremiti jer nama su jako važna ta dva boda kako bi ostali u igri za prolazak skupine. Vjerujemo u sebe, vjerujemo u našu kvalitetu i vjerujemo da možemo pobijediti", rekao je trener Zagreba Andrija Nikolić pred utakmicu.

Zagreb je dobio prvi ovosezonski međusobni okršaj na domaćem terenu (27-18), ali u odnosu na tu utakmicu ima promjena u makedonskom sastavu.

„U odnosu na prvu utakmicu u Zagrebu promijenili su trenera, ali sama igra je ostala većim dijelom ista. Ono što je drugačije jest dolazak Filipa Kuzmanovskog, jednog odličnog igrača koji im daje dosta ritma i koji sjajno vuče polukontru. Moramo biti koncentrirani u vraćanju u obranu. Što se ostatka momčadi tiče izdvojio bih dobar golmanski par i odličnog pivotmena. Atmosfera je možda i njihovo najjače oružje kada igraju u Bitoli i s time trebamo računati. Pokušavamo se kroz trening prilagoditi na sve uvjete, iako je naravno teško inscenirati baš sve što nas tamo očekuje. Trebat će nam hladne glave i mirnoća kako bismo ovo završili kako želimo", napomenuo je Nikolić.

No, ne predaju se Makedonci lako.

"Zagreb je u odličnom ritmu. Ovdje smo da prekinemo taj niz i nadam se pobjedi. Radimo puno, analiziramo protivnika i nadam se i vjerujem u ono što radimo svaki dan i očekujem pozitivan rezultat. Moramo ispraviti greške koje smo napravili u Zagrebu u zadnjih 20 minuta", rekao je Uroš Borzaš.

Otkrio je trener Andrija Nikolić i kakav je zdravstveni karton zagrebačke momčadi.

„Ono što znamo sigurno u ovome trenutku jest da u Bitolu neće ići naš golman Aljaž Panjtar koji ima problema s okom i tu trebamo vidjeti što i kako dalje", rekao je Nikolić.

"Čekamo još uvijek Patryka Walczaka", govorio je prije koji dan, ali ga nije dočekao. U Bitolu je otputovao bez njega pa će se Zagrepčani morati bez Poljaka boriti za ostanak u igri za osminu finala Lige prvaka. S 208 postignutih golova, Pelister je trenutno najlošiji napad Lige prvaka, a s druge strane, Zagreb je u prvih devet kola primio samo 235 golova, što ih čini najučinkovitijom obranom natjecanja. Ona će im u ovoj utakmici sigurno biti potrebna budući da bi pobjeda Zagrepčane ostavila u igri za osminu finala, nakon što su bodovi nespretno iskliznuli u nekim utakmicama. Ova je utakmica stoga, vrijedna puno više nego li 'samo' dva boda.

„Za nas će ovo biti najteža utakmica ove polusezone. Oni su dobri kad igraju pred svojom publikom, a to što nemaju što za izgubiti samo ih čini još nezgodnijima. Očekujem čvrstu utakmicu, kao što je bilo i prvo poluvrijeme u Zagrebu. U Ligi prvaka nema loših ekipa, a trenutno stanje na tablici može zavarati i odati krivi dojam da je riječ o slabom suparniku. Mi ih izuzetno poštujemo, ali nadamo se i idemo po pobjedu koja bi bila nastavak jednog pozitivnog niza. Vjerujem da možemo uzeti dva boda ako ponovimo igre iz prošlih utakmica, a ponajviše ako ponovimo naše sjajne partije u obrani", rekao je lijevi vanjski Miloš Kos, dok je Luka Lovre Klarica dodao:

„Mislim da nas čeka jedno jako teško gostovanje. U Bitoli su velikih problema imali i Kiel i Kielce i Szeged. Oni se ne predaju ni kada gube 10 razlike, njihova publika im to jednostavno ne dozvoljava. Bez obzira na stanje na tablici moramo maksimalno ozbiljno ovo shvatiti. Uzeli smo neke bodove protiv favoriziranih protivnika, ali to sada moramo kapitalizirati pobjedom u Makedoniji. Ova utakmica može nam donijeti jako puno, eventualna pobjeda ostavlja nas u igri za osminu finala što i jest naš krajnji cilj."

Dodajmo i kako su obje momčadi neporažene u svojim domaćim ligama. Pelister je prošli vikend svladao Tinew Skopje (32-21), u međuvremenu je Zagreb svladao Osijek (37-28).



Tagovi

RK ZagrebEurofarm PelisterRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti