Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Veliki problemi za Hrvatsku: Otpala dva ključna igrača za Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.11.22. | 20:22

Mandić je otpao zbog prepone, a Mamić zbog puknuća prednjih križnih ligamenata

David Mandić i Marko Mamić neće biti na raspolaganju izborniku Hrvoju Horvatu za Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce 2023. u Poljskoj i Švedskoj u siječnju.

Marko Mamić, rukometaš bundesligaša SC DHfK Leipziga, ozlijedio se u nedjelju u utakmici protiv ASV Hamm-Westfalena. Kako je klub objavio na svojim stranicama, tijekom utakmice su mu pukli prednji križni ligament lijevog koljena. 28-godišnji Hrvat tako je izvan terena do kraja sezone pa ga tako neće biti na nadolazećem SP-u.

"Sumnje su se potvrdile. Pukli su prednji križni i Mamić nam neće moći pomoći do kraja sezone", objavio je klub.

David Mandić koji se ovog ljeta pridružio bundesligašu MT Melsungenu, morat će na operaciju prepona i stoga će propustiti Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce 2023. On je tako postao drugi hrvatski reprezentativac koji je u posljednje vrijeme zaradio ozljedu koja je prekinula nastup na Svjetskom prvenstvu. Mandićeva ozljeda nije samo prepreka za Hrvatsku nego i za MT Melsungen, jer sada je ukupno šest ključnih igrača van stroja.

Sportski direktor Michael Allendorf rekao je:

"David je u početku potisnuo svoje bolove i bio je odlučan biti na usluzi momčadi. Ali u posljednjih nekoliko utakmica postalo je jasno da nije baš spreman. Sada je jasno - operacija je neophodna i zbog toga je morao otkazati Svjetsko prvenstvo."


Tagovi

David MandićMarko Mamićhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti