Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

U Kielce po dokaz da Zagrebaši - mogu: "Konačno smo postali ozbiljna europska momčad"

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 23.11.23. | 08:00

Dvoboj Industria Kielcea i Zagreba na rasporedu je u četvrtak 23. studenog s početkom u 18.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije

Nakon što su u Areni Zagreb remizirali s poljskim prvakom Kielceom 22-22, domaći rukometni prvaci okreću se putovanju baš u - Kielce. Ondje ih čeka uzvratna utakmica u sklopu osmog kola EHF Lige prvaka. Utakmica je na rasporedu u 18.45, a budući da znamo da nije najzgodnije skoknuti do Poljske, susret možete pratiti u izravnom prijenosu na programu Arenasporta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon sedam odigranih utakmica Kielce je tek peti na tablici, a prošle godine su bili finalisti natjecanja. Bilanca također ne izgleda baš obećavajuće: samo tri pobjede, dva remija i dva poraza. Doduše, ne želimo zvučati bahato jer nije baš ni Zagreb s najdivnijim brojkama. Oni su sedmi, odnosno, predzadnji sa šest prikupljenih bodova. Andrija Nikolić i ovoga će puta biti šef Zagrepčana, budući da se Nenad Šoštarić još nije oporavio od problema s leđima. On je vodio i prošlu uzbudljivu utakmicu s Poljacima, ali i ranije nekoliko trilera sa Zagrebašima. Ne bi bilo čudno da uspiju slično ponoviti i na gostovanju, unatoč tome što će Karačić i društvo sigurno biti spremniji i odmorniji nego li su bili u Zagrebu. Unatoč tome, a i nekim boljkama po pitanju kadra, hrvatski prvaci nisu klonuli duhom već žele pokazati hrabru borbu na gostovanju.

„Ne želim da nam misao vodilja bude da pokušamo izgubiti sa što manjom gol razlikom, već da idemo tamo s namjerom i željom da pobijedimo. Nažalost, to ćemo morati napraviti bez Patryka Walczaka koji je otpao iz kombinacija još nakon prve utakmice s Kielceom. Mi imamo još dva pivota i oni će to pokriti najbolje što mogu, tako smo se i pripremali i vjerujem da tu ne bi trebalo biti većih problema. Ostali su svi zdravi i idemo tamo igrati rukomet. Što se tiče njihove ekipe ako bih nekoga trebao istaknuti, onda su to kružni napadači koji su stvarno odlični. Dosta njihovih akcija završava upravo na njima, a na nama je da to pokušamo što bolje zatvoriti. Dosta dobro smo to radili u Zagrebu, a dat ćemo sve od sebe da to ponovimo i u Poljskoj. Oni će ovoga puta biti odmorniji i spremniji, ali i naša je želja velika i mislim da se i mi imamo ćemo nadati", poručio je Nikolić.

Niti domaćini ovoga susreta nisu bez respekta prema Zagrepčanima. Upozoravaju kako je utakmica u Zagrebu bila teška, a na putu do pobjede posebno im je smetao Matej Mandić koji je obranio čak 17 udaraca i imao učinak od 45 posto. Dodamo li tome i Zvonimira Srnu (tri gola), Luku Klaricu (tri gola) i Miloša Kosa (pet golova) u kombinaciji s iskusnim i hrabrim Dibirovom, Gojunom i Čupićem, imaju Poljaci i koga respektirati. Nije Zagreb više ni za koga 'plitak potok'.

"Svakako da smo zadovoljni igrom u obrani i suradnjom s vratarom. Ali treba raditi na učinkovitosti. U utakmici protiv RK Zagreb suparnički je vratar obranio 17 udaraca, od toga 13 ili 14 u situacijama jedan na jedan. On je heroj, ali mi sami sebe blokiramo. Na ovom elementu moramo još više raditi. Nije lako dva puta igrati s istim protivnikom nakon tako kratke pauze. Ali ako zadržimo ritam u obrani, ubrzamo napad i završimo situacije", naglasio je Krzystof Lijewski. Zapravo, više-manje, koliko Zagreb strahuje od napada Poljaka, toliko ga oni žele popraviti.

"Prošlotjednu utakmicu treba analizirati, ali i zaboraviti. Pred nama je puno utakmica i trebamo se fokusirati na ono što će biti, a ne na ono što je bilo. Moramo uzeti dva boda u našoj dvorani. Trenutačno mislim da nam dosta dobro ide u obrani, ali više problema imamo u napadu. Ne igramo dobro kako želimo i to je ono na čemu radimo", dodao je Daniel Dušebajev.

Spreman je za uzvrat i jedan od senatora, jedan od najglasnijih Zagrepčana na time-outima, jedan od igrača koji prkose godinama - Ivan Čupić.

„Mislim da nas čeka totalno drugačija utakmica od one u Zagrebu. Kielce će sada biti spremnije i odmornije, nemaju iza sebe nastup na Super Globeu i mogu se koncentrirati isključivo na Zagreb. Moram reći da su momčad koja igra dosta drugačije u gostima i doma. Kada igraju vani onda igraju na rezultat, pragmatično, gol za gol. Kada su doma nošeni svojom sjajnom publikom onda imamo priliku vidjeti nešto što ja zovem „totalni rukomet“ i to uz njih još jedino Pariz zna ponekad pokazati. Kada su u hali Legionow onda igraju i na rezultat i na brzinu i snagu, umjetnički dojam, za publiku i lepršavo. Teško im je parirati u Poljskoj", priznao je Čupić, ali naglasio:

"Mi smo, s druge strane, u jednom dobrom momentu. Dobro igramo, imamo i rezultat i želimo nastaviti u tom ritmu. Mislim da smo konačno postali jedna prava, ozbiljna europska momačad koja može igrati sa svima i na nama je da u četvrtak još jednom pokažemo, prije svega sami sebi, da smo za ozbiljne utakmice. Tu nam mali problem čini ta ozljeda Patryka Walczaka koji je jako bitan u rotaciji, ali znali smo da ga neće biti pa smo se tako i pripremali. Treba posebnu pažnju obratiti na njihovu brzu tranziciju, na Igora Karačića i Alexa Dušebajeva koji tu najviše vuku. Kružni napadači su im također sjajni i trebat će i to zatvoriti, te pokušati ne razbraniti Wolffa", zaključio je Ivan Čupić.

Inače, prije same utakmice bit će određena i jedna mala svečanost u kojoj će Robert Nowakowski, nekadašnji veliki igrač Iskre Kielce, legenda kluba, dobiti jedan prigodan poklon na terenu.



Tagovi

KielceRK ZagrebRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti