Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Treći derbi i prevaga u bitci za prvaka: U Kutiji je pritisak na - Zagrebu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.05.23. | 08:04

Susret je na rasporedu od 19 sati

Nakon uzavrele atmosfere u Našicama, nadamo se istoj u Zagrebu. Naime, aktualni hrvatski prvak RK Zagreb dočekuje RK Nexe na svome terenu u trećem međusobnom ogledu, odnosno, u početku doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. U prvome su slavili Zagrebaši, ali u drugome, onom odigranom prije samo nekoliko dana u posljednjem 10. kolu Premijerke slavili su Našičani, a bio je ključan. Da je Zagreb pružio otpor i uspio slaviti, susret bi u Kutiji šibica vjerojatno bio samo formalnost za potvrdu naslova, a ovako su si Golužini momci sami zakomplicirali obranu istoga.

Na svome trenu su Našičani slavili s tri gola prednosti rezultatom 26-23, ali prema viđenom, moglo je to biti i daleko više. Plinari su se uspjeli priključiti tek u drugom dijelu i to na kratko, a cijeli se susret činilo kao da su Slavonci daleko ozbiljnije pristupili zadatku i sada je sve, zapravo, u njihovim rukama. Uspjeli su Našičani izdići se nakon ispadanja iz Kupa i završetka europske priče. Odlučili su - idemo 'all in' po titulu. Kos je predvodio Zagrepčane, dok je najbolji među pobjednicima bio Jelinić, a oba su zabila po šest pogodaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pritisak je sada na - Zagrebu. Nexe je još jednom pokazao da nije prolazna priča i da prošlosezonska infarktna završnica prvenstva nije bila tek kratkotrajni bljesak. Zagrmili su Gromovi i to jako u domaćem rukometu (pa i Europi). Zagrebaši su napokon dobili dostojnog protivnika. Veseli to sve zaljubljenike u rukomet i budi nadu da ćemo i u ovom doigravanju imati što vidjeti i da će puls opet skakati dok budemo gledali domaći rukomet. Obje ekipe uoči doigravanja za prvaka imaju po dva boda., a podsjetimo, igra se dok jedna od momčadi ne skupi šest bodova, tako da ćemo nakon ovoga sigurno gledati još jedan susret u Slavoniji.

„Nakon šokantnog poraza u četvrtfinalu Kupa od Sesveta, nismo bili sigurni što se zapravo dogodilo, ali smo skupili snage i pred nevjerojatnom publikom dobili smo ovu utakmicu. Moram napomenuti kako smo odigrali izvanredno prvo poluvrijeme u kojem smo zabili dosta lakih golova dok smo u drugom dijelu utakmice upali u tzv. „rupu”, no uspjeli smo se othrvati i vratili smo se u utakmicu", rekao je Jelinić nakon utakmice u Našicama i dodao da će isto pokušati napraviti i u Zagrebu.

U metropoli, dan uoči derbija za službene stranice kluba dvoboj su najavili trener Slavko Goluža i rukometaš Miloš Kos.

"Ponovit ću još jednom – zaslužena pobjeda Nexea za vikend koji je na sjajan način iskoristio naše izrazito slabo prvo poluvrijeme i na krilima te neke euforije domaćeg terena napravio razliku. Morali smo pronaći način da se čim prije okrenemo ovoj utakmici u srijedu. Nema tu puno stvari koje je moguće napraviti, pogotovo budući da smo svjesni da smo sami sebe pobijedili u prvom dijelu. Analizirali smo susret u Našicama, prepoznali greške, napravili plan i idemo dalje", rekao je Slavko Goluža.

"Sigurno da smo se uspjeli dići u međuvremenu, analizirati utakmicu u Našicama, izvući zaključke i smatram da spremni dočekujemo Nexe u utakmici u srijedu, u susretu u kojem je naš cilj naravno da u seriji povedemo sa 2:1", dodao je Miloš Kos.

Susret je na rasporedu u Kutiji šibica s početkom u 19 sati, a ako niste u mogućnosti biti u dvorani, uživo će ga prenositi Sportska televizija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexePPD ZagrebSlavko Goluža

Ostale Vijesti