REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Spektakularan transfer u režiji Zagreba: Proslavljeni Rus stiže u Hrvatsku?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 20:49

Možda ćemo od jeseni gledati Zagreb prošaran strancima, ali na dobrim europskim predstavama

Rusko lijevo krilo, Timur Dibirov, mogao bi 'skoknuti' do Zagreba, ali ne na odmor, već na posao. Naime, prema pisanju makedonskih medija, nešto se opasno kuha na relaciji Skopje-Zagreb. Kako Germanijak neslužbeno doznaje, kontakta je bilo, Timur je želja Zagrepčana, ali postoje određene prepreke.

Makedonski 24rakomet.mk je od samog igrača doznao da se pregovara oko transfera, ali naša redakcija doznaje da je posljednja informacija kako od toga ipak neće biti ništa.

Vardar ove godine neće igrati Ligu prvaka, a PPD Zagreb hoće, što je sigurno nešto što bi i Dibirov htio. 'Leteći Rus' tako bi mogao biti sjajna zamjena za donedavnog kapetana Davida Mandića, koji je napustio Zagreb i otišao u njemački Melsungen. Doduše, na istu tu poziciju su Zagrebaši već doveli i najboljeg strijelca domaće 'Premijerke' - Gabriela Buvinića. Sa 187 postignutih pogodaka u sezoni 2020./2021., odnosno, 165 golova u sezoni 2021./2022. Od njega će se i u redovima Zagreba očekivati puno, a jedina konkurencija na poziciji mu je Davor Ćavar.

Uz to, proslavljeno rusko krilo zasigurno nije jefitn transfer, a PPD je morao 'odriješiti kesu' i za Vuku Borozana. Stasiti Crnogorac jedno je od najvećih pojačanja, no nakon njegovog potpisivanja nastavilo se s ulaznim transferima. Prvi novi potpis bio je onaj Nantesova čuda i srpskog internacionalca Milana Milića, a potom i slovenskog čuvara mreže Aljaža Panjtara. Uz najboljeg domaćeg strijelca i ranije spomenutog crnogorskog šutera, činilo se sve kao solidan temelj za iskorak u idućoj sezoni pa čak i onaj europski koji toliko nedostaje hrvatskom prvaku. Sve je dodatno zapečaćeno produljenjem suradnje sa šefom struke Ivicom Obrvanom.

A s 38 godina je li Dibirov pojačanje Zagrebu koji želi ući u jednu novu eru i vratiti se na stare staze slave? Neki će reći da je on uvijek pojačanje. Premašio je brojku od 1000 postignutih golova ušavši tako u rukometnu elitu, nije sklon ozljedama, na ovim prostorima je bio vođa Vardarove europske bajke koja je građena upravo na njemu. Zasigurno su njegove individualne nagrade i iskustvo nezamjenjive, ali jesu li vrijedne okretanja kasice prasice naopako da ispadne zadnji novčić? Vardar je ispadanjem iz Lige prvaka postao najtraženiji šoping-centar u rukometnom svijetu. Pavel Andreev ide u Meškov Brest, Gilberto Duarte u Göppingen, Stojanče Stoilov obećao je ostati u Skopju, a što će biti s 'letećim Rusom'? Saznat ćemo kroz nekoliko dana. Možda ćemo od jeseni gledati Zagreb prošaran strancima, ali na dobrim europskim predstavama.




Tagovi

PPD Zagrebrukometni transferi

Ostale Vijesti