Spačva ide na Horvatov Metalurg, Gorica putuje u Rumunjsku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 17:07

Održan je ždrijeb prvog kola kvalifikacija EHF Liga Europe u kojem su Vinkovčani na papiru najlošije prošli.

Od slijedeće sezone 2020./21. kreće novoformirano natjecanje pod okriljem EHF-a Liga Europe, bivši EHF Kup. Ukupno je 51 momčad prijavljena za novo natjecanje, a samo će se 24 plasirati u grupnu fazu, od čega je 12 dobilo izravnu pozivnicu, dok će ostali u kvalifikacije.

Hrvatska nije dobila ni jedan izravan plasman pa će tako GoricaDubrava Spačva pokušati izboriti glavnu fazu startajući od prvog kola kvalifikacija, dok će se Nexe priključiti u drugom kolu.

Danas je odrađen ždrijeb prvog kola kvalifikacija u kojem je najgore prošla vinkovačka Spačva.

Gorica će igrati s rumunjskim AHS Potaissa Turdom, prva utakmica je 29. ili 30. kolovoza u Rumunjskoj, a uzvrat bi trebao biti 5. ili 6. rujna. Rumunji su relativna nepoznanica, druga su momčad tamošnjeg prvenstva, međutim ekipa trenera Andrije Nikolića zasigurno u tim dvobojima nije bez izgleda.

Dubrava je izbjegla daleki put u Portugal te su izvukli švicarski Kreiens – Luzern, trećeplasiranu momčad tamošnjeg prvenstva.

Dok je najteže prošla Spačva, koju je zapao makedonski Metalurg za kojeg od ove sezone nastupa i Zlatko Horvat. Prva utakmica se igra u Skopju. Može se reći kako ždrijeb nije mazio Vinkovčane jer moraju na noge momčadi koja se ove sezone itekako pojačala. Osim spomenutog Horvata momčad su pojačali Rnić, Kankaraš, Potić, Teixeira, uglavnom neugodan ždrijeb.

Zone 1

AHC Potaissa Turda (ROU) vs HRK Gorica (CRO)
HC Dobrogea Sud Constanta (ROU) vs HC Victor (RUS)
SKA Minsk (BLR) vs HC CSKA (RUS)
HEDO-B. Braun Gyöngyös (HUN) vs HC Butel Skopje (MKD)
HC Metalurg (MKD) vs RK Spacva Vinkovci (CRO)

Zone 2

TTH Holstebro (DEN) vs Valur (ISL)
IFK Kristianstad (SWE) vs ØIF Arendal (NOR)
Bjerringbro-Silkeborg (DEN) vs MT Melsungen (GER)
Skjern Handbold (DEN) vs HK Malmö (SWE)
KS Azoty-Pulawy SA (POL) vs Haslum Handballklubb (NOR)

Zone 3

SL Benfica (POR) vs Fivers (AUT)
Pfadi Winterthur (SUI) vs Handball Esch (LUX)
PAUC Handball (FRA) vs Bidasoa Irun (ESP)
Club de Futebol Os Belenenses (POR) vs RK Trimo Trebnje (SLO)
HC Kriens-Luzern (SUI) vs RK Dubrava (CRO)  

U drugom kolu kvalifikacija EHF Europske lige pobjednike čekaju hrvatski doprvak Nexe iz Našica, zajedno s francuskim Fenix Toulouseom i Montpellierom, njemačkim Füchse Berlinom i Rhein-Neckar Löwenom, danskim GOG Gudmeom, španjolskim Benidormom, mađarskim Balatonfüredom i Sporting Lisabonom.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Marko Lukunic/Pixsell)

 


Tagovi

RK GoricaRK DubravaMetalurg

Ostale Vijesti