wartapoznan.pl
wartapoznan.pl

Službeno: Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac potpisao za poljski klub!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 14:19

Kao dijete je stasao u Varaždinu iz kojeg je otišao u Rijeku, a zatim s njom postao državni prvak u sezoni 2016./17., a nakon što je bio na nekoliko posudbi, svoj talent je pokazao u slovenskom Celju.

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske, 25-godišnji napadač Dario Vizinger potpisao je trogodišnji ugovor s Wartom Poznań i postao igrač Zelenih u transferu iz austrijskog kluba Wolfsberger AC. Poljski klub se pohvalio kako je Nedelišćanin i službeno njihov igrač.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, kao dijete je stasao u Varaždinu iz kojeg je otišao u Rijeku, a zatim s njom postao državni prvak u sezoni 2016./17., a nakon što je bio na nekoliko posudbi, svoj talent je pokazao u slovenskom Celju i potom otišao put Austrije.

"Sezona 2019/20 bila je prijelomna za Darija Vizingera. Hrvat je tada nastupio u 35 ligaških utakmica, zabio 23 gola i upisao 12 asistencija, a njegova momčad osvojila je slovensko prvenstvo. U rujnu 2020. godine prodan je u Wolfsberger AC i upravo iz tog austrijskog kluba dolazi u Wartu Poznań", dodala je službena stranica kluba i naglašava kako je Dario bio i bivši mladi reprezentativac Hrvat.

U selekcijama U-17 do U-21 nastupio je 22 puta i postigao 6 golova. na Youth Euru 2021., gdje je postigao pogodak protiv Švicarske. S NK Celjem i Wolfsbergerom igrao je u europskim kupovima, među ostalim u grupnoj fazi Europske lige. Tada je zabio prekrasan gol iz daljine i pomogao Wolfsbergeru da pobijedi 1-0 na gostovanju kod moskovskog CSKA.

“Moglo bi se reći da već imam određeno iskustvo stečeno u različitim ligama. U Sloveniji sam još bio mlad igrač. Možda u početku nije sve išlo kako treba, ali onda je bilo sve bolje i bolje. Prije svega, osvojili smo državno prvenstvo i dobio sam transfer u Austriju. U bojama Wolfsbergera imao sam priliku igrati u europskim kupovima i igrati protiv najboljih igrača na kontinentu. Ali ne živim u prošlosti i sjećanjima. Znam da mogu još puno postići u nogometu. Zato se svakodnevno trudim i želim se razvijati. Nadam se da ću pomoći Warti Poznań da postiže golove i pobjeđuje u više utakmica. Ne želim govoriti o konkretnom broju golova, ali mogu obećati da ću u svakoj utakmici dati sve od sebe na travnjaku", rekao je Dario Vizinger,

"Od igrača Warte Poznań poznajem Stefana Savića s kojim sam imao priliku igrati u slovenskoj ligi. On je igrao za ljubljansku Olimpiju, a ja za NK Celje. Znamo se i već smo razmijenili nekoliko riječi ovdje u Poznańu", priznaje Hrvat i dodaje:

"Kad sam čuo za interes Warte Poznań, nisam znao puno o klubu, ali nedavno sam gledao nekoliko utakmica, raspitao sam se malo o klubu i ligi i našao mi se ovaj transfer zanimljiva opcija za mene. Jako sam sretan što sam ovdje."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dario VizingerWolfsbergerWarta Poznan

Ostale Vijesti