Luka Stanzl / Pixsell
Luka Stanzl / Pixsell

Nekadašnji heroj Hrvatske ipak jači od boli: Našao novi angažman!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 12:10

Sjajne vijesti stižu iz Rumunjske

"Matej Ašanin (29) na kraju sezone zbog problema s leđima raskida ugovor s Eulenom do sredine 2025., povlači se iz zdravstvenih razloga iz profesionalnog rukometa te se s obitelji vraća kući u Hrvatsku", napisali su prije mjesec dana na svojim stranicama iz Ludwigshafena, ali onda je uslijedio obrat.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nekadašnji hrvatski reprezentativac karijeru ipak nastavlja i to u rumunjskom CSM Bukurešti, javlja Balkan Hanball! Momčad koja je sezonu završila na šestom mjestu domaćeg prvenstva potpisala je dvogodišnji ugovor s 29-godišnjim vratarom, koji u životopisu ima i medalju s hrvatskom reprezentacijom na EHF EURU 2020.

"Više ne mogu igrati rukomet na ovoj razini zbog bolova u leđima. Moram pauzirati, ne znam koliko dugo ili će to biti zauvijek", govorio je Matej prije mjesec dana, a evo, ispostavilo se da će zapravo jako brzo nastaviti karijeru!

Ovaj 29-godišnji vratar vrhunac karijere doživio je na Euru 2020. godine. Sjećamo se legendarne pobjede protiv Norveške u polufinalu nakon produžetaka, a tada nas je, u ključnim trenucima utakmice, prema pobjedi pogurao Matej Ašanin. On je u zadnjih pet minuta regularnog dijela utakmice obranio sedmerce Sanderu Sagosenu i Magnus Jøndalu, a Kauboji su finale izborili golom Željka Muse nekoliko sekundi prije kraja produžetka. Prije toga, Matej je nastupao za hrvatsku kadetsku i juniorsku reprezentaciju, a sa seniorskom izabranom vrstom osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni 2018.

U karijeri je, osim za Ludwigshafen, nastupao za portugalski Sporting, njemački Balingen, španjolski Ademar Leon, dok je u Hrvatskoj branio boje PPD Zagreba, Varaždina i Splita. (eg/im)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Matej Ašanin

Ostale Vijesti