Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Službeno: Halil Jaganjac ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.10.21. | 14:31

Ono o čemu se već neko vrijeme pričalo i pisalo potvrdio je sam hrvatski reprezentativac.

Kraj priče, Halil Jaganjac ide u poljski Kielce. Ovog srpnja Jaganjc je potpisao predugovor, da bi sad sve službeno bilo dogovoreno.

„Službeno je, sljedeće sezone idem u poljski Kielce. Pitanje je vremena kad ću otići tamo kako bismo odradili i predstavljanje. Pretpostavljam da bi se to trebalo dogoditi oko Nove godine“, potvrdio je hrvatski rukometni reprezentativac Halil Jaganjac u razgovoru za 24sata.

Hrvatski reprezentativac je sa svega 18 godina dobio poziv ponajvećeg svjetskog kluba PSG-a, ali se nakon godinu dana provedenih u drugoj momčadi francuskog velikana odlučio na novi transfer pa je tako na poziv Line Červara otišao u Metalug gdje je odradio sezonu iz snova.

Nakon godinu dana u Makedoniji Jaganjac je imao ponude sa svih strana, jedna od njih bila je baš od Kielca, ali se on u konačnici odlučio vratiti u Hrvatsku gdje već tri godine brani boje NEXE-a. Imao je Jaganjac ponudu PPD-a, ali odluka da karijeru nastavi u Našicama u konačnici se pokazala pravom

23-godišnji Riječanin igrao je s Hrvatskom na Mediteranskim igrama u Tarragoni 2018. godine osvojio zlatno odličje, a našao se i na širem popisu reprezentativaca za SP 2019. godine.

Jaganjac je trebao sezonu do kraja odraditi u dresu Nexea, ali u ovom trenutku je izglednije da će već na zimu preseliti u Poljsku. Iako, sve će se znati u siječnju kad će Poljaci donijeti svoju konačnu odluku.

U novom klubu Jaganjac će igrati s velikanima kao što su Andreas Wolff, Bjorn Gudjonsson i Igor Karačić. Sigurno mu je i velika motivacija, ali i pohvala za dosadašnji rad, činjenica da je u Kielce stigao kao velika želja Talanta Dušebajeva, jednog od najboljih igrača svih vremena. Dušebajev je od 2014. godine trener Kielca, a paralelno je još radio kao izbornik Mađarske i Poljske.


Tagovi

Halil Jaganjachrvatska rukometna reprezentacijaHRSKielceRK Vive Kielce

Ostale Vijesti