Marcus Brandt/PIXSELL
Marcus Brandt/PIXSELL

Sigurdsson: "Prezadovoljan sam, tamo smo gdje zaslužujemo biti, a navijači su nevjerojatni"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 17:13

Hrvatski izbornik bio je zadovoljan nakon velike pobjede u Hannoveru

Nakon sjajne pobjede protiv Austrije u prvom kolu, Hrvatska je danas u drugom kolu rukometnih kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njemačku u Hannoveru sa 33-30. Bila je to fenomenalna partija Hrvata, koji su na poluvremenu imali šest pogodaka prednosti, dok se Njemačka nijednom tijekom utakmice nije spustila na manje od dva pogotka zaostatka.

Hrvatska je vodila od prve do posljednje minute, a očekivano, izbornik Dagur Sigurdsson bio je jako zadovoljan.

"Osjećam se prezadovoljno i jako sam sretan zbog momaka. Dečki su posljednjih dana naporno radili. Imali smo puno teških dana i danas smo imali tešku utakmicu, ali odradili smo sjajan nastup. Navijači? Igramo u Njemačkoj, a imamo ovakvu nevjerojatno podršku", izjavio je Islanđanin pred kamerama Nove TV pa nastavio:

"Igrali smo vrlo dobro na početku, jako disciplinirano. Ali ne zaboravimo da je Kuzma bio jako dobar na golu. U drugom dijelu su nam vratari pali, nismo imali takvu njihovu predstavu, ali napad je odlično radio pa nas to nije koštalo. Ipak, obrana i vratari moraju biti bolji nego u drugom dijelu."

Hrvatska ima sjajan tandem mladih vratara.

"Igramo protiv najboljih, a vidite kako reagiraju. Oni su veliki talenti, a sada moraju napraviti idući korak i dobiti konstantu", odgovorio je na pitanje o vratarima pa nastavio:

"Možemo biti bolji od ovoga, ne zaboravite da smo ovdje imali praktično dva finala u tri dana. Nije moglo biti baš prekrasno, ali jako sam sretan zbog igrača i stožera. Hrvatska je na Olimpijskim igrama, gdje i zaslužuje biti."

Sigurdsson je, kao i protiv Austrije, imao ruku na srcu tijekom intoniranja Lijepe naše, a na pitanje hoće li do srpnja naučiti i tekst, odgovorio je: "Dajte mi da prvo naučim kako pozdraviti i zatražiti kavu."

Na upit oko rotiranja u zadnjem kolu protiv Alžira, Islanđanin je rekao:

"Da, igrat će mlađi igrači, koristit ćemo igrače koji nisu bili u kadru ove dvije utakmice." (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaDagur Sigurdssonnjemačka rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Ostale Vijesti