Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Šarac se vratio pa otkrio detalje stravične ozljede: "Puklo je sve, doktor je rekao da mu je moje koljeno u top 10 operacija"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 10.10.22. | 12:37

"Igrali smo dva puta tjedno, bili smo praktički mjesec dana bez teretane, a koljeno je jednostavno proplesalo i puklo je sve, oba meniskusa, prednji i bočni ligament", prepričava nam Šarac...

Nije ga bilo od Egipta. Ozlijeda ga je uhvatila taman kad je napravio iskorak u karijeri, kada je potpisao za Göppingen, ali jedino što je bilo njemu u tom trenutku 'frisch' je pucanje svega što može puknuti u koljenu. Peh, još jedan u nizu nakon pauziranja zbog mononukleoze.Josip Šarac povratnik je u reprezentaciju Hrvatske pred utakmice kvalifikacija za Euro kojega su svi rado vidjeli na popisu, budući da je jedan od najboljih predstavnika generacije '98. koju je probudio legendarni Davor Dominiković.

(1.01)Hrvatska (19.0) Grčka (16.0)

"Sigurno da je lijepo opet biti tu. Poslije Egipta nisam bio nikako, onda sam se ozlijedio i praktički godinu dana bio bez rukometa, a sada sam opet tu. Izbornik me pozvao, probat ću pomoći ekipi. Ozljeda se dogodila 1. travnja kada sam potpisao za Göppingen. Igrali smo dva puta tjedno (bio je još igrač Celja, op.a), bili smo praktički mjesec dana bez teretane, a koljeno je jednostavno proplesalo i puklo je sve, oba meniskusa, prednji i bočni ligament, ali sada je sve super. Zahvaljujem se dr. Jankoviću u Zagrebu koji me operirao. On je čovjek koji dnevno operira tri, četiri koljena pa mi je svejedno rekao da mu je moje u top 10, haha", kaže nam Šarac s osmijehom i dodaje:

"U klubu su mi dali vremena. Sada kada sam se vratio nemam nikakav problem i nadam se da će ostati tako. Osam mjeseci sam bio u procesu rehabiitacije, a onda sam se tri mjeseca još prilagođavao. Prvo me trener puštao samo u obranu pa onda koju utakmicu u napadu pred kraj sezone, a ovu sezonu igram konstantno oboje."

A prije te s terena potjerala nesretna mononukleoza.

"Okružen sam s puno ljudi koji me podržavaju. Tako i kada sam došao u Njemačku. Bili su tamo Kozina, Zelenović, koji su mi pomagali iz dana u dan. Uvijek se nađe nešto, napreduješ iz dana u dan, tako da je mononukleoza bila teža jer ti osam mjeseci praktički sjediš kući i ništa ne možeš raditi. Koljeno je ipak lakše, svaki dan novi korak, nešto te veseli. Kreneš opet trčati pa promjene smjera... Puno je to bilo lakše, ali nadam se da je sve to iza mene jer kada u karijeri napravim korak naprijed uvijek se dogodi nešto zbog čega stagniram."

Kakvi su ti sada ciljevi? Zadovojan si u klubu...

"Uvijek prostora za napredak ima, njemačka liga je nešto novo u mom životu, totalno drugačije od svega prije, ali sam se privikao. Mislim da ova sezona dobro ide, generalno sam zadovoljan, ali mislim da mogu napredovati, tek mi je 24 godine. Bože zdravlja i da bude sve u redu, mislim da može biti bolje. U početku sam nakon povratka imao malo kočnicu, ali sada više ne. Bude koljeno tvrdo, ali nema veze."

(1.01)Hrvatska (19.0) Grčka (16.0)

U reprezentaciji su ti Lučin, Jaganjac i Mamić konkurencija na poziciji lijevog vanjskog.

"Meni je drago jer je to generacija '98. koja je bila u jednom trenutku izgubljena, a onda se s Davorom (Dominikovićem, op.a) vratila kada smo osvojili srebro. Sada su u reprezentaciji tri lijeva beka i sva tri ssu 98. Sretan sam i zbog Lučina jer je i on imao nekih problema, a sada igra Ligu prvaka u odličnoj formi, Jaganjac također. Borit ćemo se, zdrava konkurencija je uvijiek pozitivna."

Što očekuješ od ovih susreta, konkretno, ovoga s Grčkom?

"Dobili smo male isječke, a gledao sam ih protiv Crne Gore. Nisu nimalo ugodna ekipa, Crnogorce su namučili, ali mislim da je Hrvatska kvaliteta dovoljna za pobjedu i sa svojom obranom 5-1, mislim da smo dovoljno dobri."

Hrvatska reprezentacija utakmicu protiv Grčke igra u srijedu u 18 sati u Varaždinu, a u nedjelju ju čeka gostovanje u Belgiji u sklopu kvalifikacija za Euro 2024.


POPIS ZA SUSRETE S GRČKOM I BELGIJOM:

Ivan Pešić – HBC Nantes

Marin Šego – Frisch Auf Goppingen

Dominik Kuzmanović – RK Nexe

David Mandić – Melsungen

Marin Jelinić – RK Nexe

Ivan Čupić – RK PPD Zagreb

Filip Glavaš – RK Trimo Trebnje

Željko Musa- RK Ppd Zagreb

Marino Marić –Leipzig

Marin Šipić –Kriens -Luzern

Veron Načinović – Montepellier HB

Domagoj Duvnjak – THW Kiel

Luka Cindrić – Barca

Igor Karačić – HC Lomza Kielce

Ivan Martinović – Melsungen

Luka Lovre Klarica – RK PPD Zagreb

Tin Lučin – Orlen Wisla Plock

Halil Jaganjac – Rhein Neckar Lowen

Josip Šarac – Frich Auf Goppingen

Marko Mamić – Leipzig

Pričuvni igrači:

Dino Slavić – RK PPD Zagreb

Vlado Matanović – RK PPD Zagreb

Mateo Maraš – Grundfos Tatabanya

Kristian Pilipović – Orlen Wisla Plock

Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock

Jakov Gojun – RK PPD Zagreb

Stručni Stožer:

 Hrvoje Horvat, izbornik

Ivano Balić, trener

Ivan Stevanović, trener vratara

Šime Tomašević, kondicijski Trener

Željko Kercel, fizioterapeut

Filip Šimunović, fizioterapeut

Ante Rotim, liječnik

Domagoj Gajski, liječnik

Silvija Juratovac, MT trener

Ivica Udovičić, Direkton nacionalnih selekcija

Ivica Maraš, glasnogovornik i team manager

Zdravko Mirilović, tehniko

Zoran Čulk, video

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroIvan PešićJosip Šarac

Ostale Vijesti