REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Rukometni blizanci s trostrukim državljanstvom debitirali za Španjolsku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 11:33

Braća su ljetos sa španjolskom juniorskom reprezentacijom osvojila Svjetsko prvenstvo igrano u Hrvatskoj, a sada su upisala prve minute u seniorskoj reprezentaciji

Blizanci Đorđe i Petar Cikuša Jeličić (17), rukometaši koji imaju hrvatsko, srpsko i španjolsko državljanstvo, debitirali su u četvrtak za reprezentaciju Španjolske na turniru u Norveškoj.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Braća su ljetos sa španjolskom juniorskom reprezentacijom osvojila Svjetsko prvenstvo igrano u Hrvatskoj, a sada su upisala prve minute u seniorskoj reprezentaciji.

Španjolska je na turniru Golden League"sa 39-28 (19-19) pobijedila Nizozemsku, pri čemu je Đorđe zabio četiri gola, a Petar tri gola.

Hrvatski rukometni savez se nadao da bi njih dvojica mogla zaigrati za Hrvatsku jer je njihov otac Zoran Cikuša, bivši rukometaš, nekoć igrao u Bjelovaru. No mladići rođeni u Kataloniji, gdje igraju u podmlatku španjolskog prvaka Barcelone, odlučili su se za Španjolsku.

"Ovo im je prilika. Dobro je da osjete kako je biti u A reprezentaciji, te da imaju novi cilj koji će moći ostvariti nastave li raditi", izjavio je španjolski izbornik Jordi Ribera.

Španjolska će za vikend igrati protiv Danske i Norveške.

Braća Cikuša su dobila priliku jer zbog ozljeda nema Alexa Dušebajeva, Jorgea Maquede i Iana Tarrafete.

Dvojica vanjskih igrača, koja nastupaju za podmladak Barca Atletic, ove sezone bi mogla dobiti priliku i u seniorskoj momčadi Barcelone jer je klub zbog financijskih problema raskinuo ugovor s hrvatskim srednjim vanjskim igračem Lukom Cindićem, kako bi uštedio na njegovoj plaći, a zatim mu se teško ozlijedio i slovenski reprezentativac Domen Makuc koji također igra na poziciji razigravača.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Hrvatski rukometni savezšpanjolska rukometna reprezentacijaJordi RiberaBraća Jeličić CikušaGoran Perkovac

Ostale Vijesti