Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik HRS-a za Germanijak: "Ovo je podbačaj, ali ja nemam ništa s odabirom izbornika, čekamo Červara"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 10:32

Tomislav Grahovac kratko nam se javio nakon kraha Hrvatske na SP-u

Ne želimo zvučati grubo, Pariz je još uvijek u igri, ali... Zar je veselje deveto mjesto? Nazvali smo Tomislava Grahovca, prvog čovjeka Hrvatskog rukometnog saveza noć nakon što je naša selekcija odigrala svoju posljednju utakmicu na SP-u i upitali smo ga kako on vidi ovaj rezultat...

"Rezulat je loš. To je podbačaj. Osnovni rezultatski uvjet, a to je bilo četvrtfinale, nije ostvaren."

I što ćemo poduzeti po tom pitanju, kakva je sudbina Hrvoja Horvata?

"Što se tiče odluke o tome ostaje li on izbornik, čekamo očitovanje koordinatora, a to je Lino Červar. Nakon njegove odluke, Upravni odbor će donijeti odluku o sudbini izbornika."

U javnosti se pri Horvatovom postavljanju spominjalo da ste ga upravo vi čvrsto podržali da postane izbornik.

"Ja nisam odlučivao o tome tko će biti izbornik. Rekao sam vam koja je procedura izbora. Upravni odbor je taj koji odlučuje."

Ali jeste li mu dali podršku?

"Rekao sam vam kako funkcionira izbor", šturo nam je odgovorio Grahovac.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza inače je poslovni partner Aleksandre Horvat, supruge izbornika Hrvoja Horvata, potvrđeno je još ranije u medijima. Grahovac i Aleksandra Horvat su partneri u odvjetničkom uredu Grahovac - Horvat - Žaper, ali su i Grahovac i izbornik Horvat još ranije negirali da je to sukob interesa, ali su obojica potvrdili da su u prijateljskom odnosu.

Dodajmo i kako je na izbornoj Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza održanoj u prosincu 2023.Grahovac dobio je novo povjerenje rukometnih djelatnika i novi mandat predsjednika Saveza, a s pozivom na odlazak izbornika Horvata, Petar Metličić je pozvao da odstupe i oni koji su ga na to mjesto postavili. Iako predsjednik tvrdi da on nije jedan od njih... O tom po tom.




Tagovi

Tomislav GrahovacSP u rukometu 2023hrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti