REUTERS/Bo Amstrup
REUTERS/Bo Amstrup

Poznate sudionice Final Foura Lige prvaka rukometašica

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 18:47

U subotu su završni turnir izborili Vipers Kristiansand i Gyor, a sada su im se pridružili mađarski Ferencvaroš, te danski Esbjerg.

Nakon Vipers Kristiansanda i Gyora, plasman na završni turnir rukometne Lige prvakinja izborili su i Ferencvaros, te Esbjerg. Nakon što su rukometašice norveškog Vipers Kristiansanda i mađarskog Gyori Audi ETO KC u subotu zauzele prva dva mjesta na Final Fouru, u nedjelju su im se pridružili i mađarski Ferencvaroš, te danski Esbjerg.

Rukometašice Ferencvaroša priredile su iznenađenje pobijedivši na gostovanju Metz sa 33-26, nakon što su Francuskinje u prvom susretu u Budimpešti slavile sa šest razlike (32-26).

Ekipa koju vodi Gabor Elek tako je prvi put izborila Final Four koji je 3. i 4. lipnja u Budimpešti. Na završnom turniru nastupa i mađarski Gyor pa možemo očekivati sjajnu atmosferu na tribinama.

Prvih 15 minuta igra je bila izjednačena, a kada je prvo poluvrijeme završilo sa 17-17 činilo se kako će Metz rutinski do Final Foura. Međutim, mađarski sastav je u nastavku odigrao sjajno i taj dio igre dobio sa 16-9 za veliku pobjedu i slavlje.

Gošće su do pobjede predvodile Nizozemka Angela Malestein s osam golova, te Njemica Emily Bolk i Mađarica Katrin Klujber sa po pet golova. U francuskim redovima, čiji dres nosi hrvatska rukometašica Ćamila Mičijević, najefikasnija je bila Sarah Bouktit s osam golova. Završni turnir izborio je i Esbjerg koji je u Bukureštu pobijedio CSM sa 33-31 potvrdivši pobjedu 32-28 iz prve utakmice.

Danski sastav su do pobjede predvodile Kristine Breistol sa sedam, te Sanna Solberg-Isaksen i Nora Mork sa po šest golova. U domaćim redovima istaknule su se Elizabeth Omoregie s osam i Cristina Neagu sa šest golova.

U subotu su završni turnir izborili Vipers Kristiansand i Gyor.

Vipers Kristiansand je u obje utakmice bio bolji od Rapida. Nakon gostujućih 31-25, norveški sastav je pred svojim tribinama slavio sa 40-31, a kapetanica hrvatske reprezentacije Katarina Ježić je za pobjedničku ekipu zabila četiri gola. U Vipersu je i Ana Debelić, koja je igrala veći dio ove sezone, ali trenutno izvan stroja zbog trudnoće.

Gyor je izborio završni turnir s dvije pobjede protiv Odensea (37-28, 29-27).

Final Four je na rasporedu 3. i 4. lipnja u Budimpešti, a ždrijeb polufinalnih parova je u utorak, 9. svibnja.

REZULTATI:

Uzvratne utakmice četvrtfinala:

Metz - Ferencvaros 26-33 (prva utakmica 32-26)

CSM Bukurešt - Esbjerg 31-33 (prva utakmica 28-32)

U subotu:

Vipers Kristiansand - Rapid 40-31 (prva utakmica 31-25)

Gyor - Odense 37-28 (prva utakmica 29-27)

(hina)


Tagovi

FerencvarosEsbjergKatarina Ježić

Ostale Vijesti