Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Pešić vodio Nantes do novog slavlja, Veszprem teško protiv GOG-a

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.10.22. | 22:39

Odigrani su današnji parovi rukometne Lige prvaka

U Skupini A rukometne Lige prvaka je Dinamo Bukurešt slavio protiv Porta 32:27, ddok je Veszprem svladao GOG 31:30, a u Skupini B je Nantes deklasirao Celje s 35:24.

Potonji par i ovoga je puta predvodio hrvatski vratar. Ivan Pešić je na golu Nantesa ostao na visokih 35 posto obrana skupivši ih 13 i tako je omogućio francuskoj momčadi lakšu pobjedu. Slavili su Francuzi s visokih 35:24 (20:14). Utakmica u Zlatorog dvorani je doslovno cijelo vrijeme bila na strani gostiju i to s velikim razmakom u rezultatu. Tadej Mazej je na semaforu u 5. minuti susreta postavio 2:2 i to je bilo posljednji puta u ovome susretu kada su domaćini bili u egalu s gostima. Maqueda, Minne i Toto nosili su goste do do visokih 20 golova u prvome dijelu, dok su domaćini zabili šest manje. U nastavku - ista priča.

Ovniček, Damatrin, Cavalcanti i ostatak društva popravljali su svoju ionako sjajnu statistiku na slovenskom gostovanju. Domaćini su se borili, ali ni devet golova Aleksa Vlaha nije im pomoglo. Nantes je na golu imao odličnog Pešića koji je skidao sve što je mogao, a s druge strane su bili raspucani igrači koji nemaju milosti ni prema kome. Nantes je tako preskočio Barcelonu na tablici s boljom gol razlikom, dok je Celje ostalo na šestom mjestu.

Ante Ivanković upisao je jedan gol za Celje.


Mađarski Veszprem je imao dosta problema protiv Danskog prvaka. GOG su svladali nakon drame u završnici sa samo jednim golom razlike 31:30 (16:14). Danci su bolje otvorili susret i držali prednost s barem jednim ili dva gola razlike dok se gosti nisu probudili sredinom prvoga dijela i napravili 5:0 seriju kako bi stigli do rezultata 11:9, a predvodio ih je sjajni Kentin Mahe. Uspjeli su do pauze sačuvati prednost, ali su u nastavku domaćini opet stigli u plus pri 20:19. Posljednjih 10 minuta se krenula lomiti utakmica i gledali smo pravu dramu gol za gol. Još u 59. minuti su igrači GOG-a imali prednost 30:29, ali su Pechmalbec i Petar Nenadić zabili dva gola u posljednjoj minuti za dramatičan preokret i slavlje Mađara.

Zasjeli su tako na prvo mjesto tablice s osam bodova, četiri više od PSG-a, koji sutra igra protiv Zagreba.

Manuel Štrlek zabio je jedan gol.


Dinamo Bukurešt bio je bolji od Porta 32:27 (13:12) i time Portugalce još jedno kolo ostavio na dnu tablice bez iti jednog osvojenog boda.

U prvom dijelu smo gledali izjednačenu utakmicu u kojoj su s obje strane padali golovi, a među strijelce za Dinamo se upisao i naš Ante Kuduz. U početku nastavka su domaćini stizali i na četiri gola prednosti, ali su se gosti uz pomoć golova Jacka Thurina i sjajnog Sebastiana Frandsena na vratima (57 posto obrana) vraćali na minimalnu razliku sve dok u posljednjim minutama susreta dinamovci nisu preko Negrua i Akimenka stigli na osjetnu razliku 28:24, četiri minute do kraja. Porto je i dalje pokušavao sustići rezultat, ali su im za svaki zabijeni gol, domaći jednim vraćali, tako da su na kraju ostali na konačnih minus pet. Kuduz je do kraja skupio dva gola.

Dinamo je peti na tablici uz tri osvojena boda, dok je Porto posljednji s nulom na svome računu i svim upisanim porazima.





Tagovi

Ivan PešićNantesGOG HåndboldDinamo BukureštVeszprem

Ostale Vijesti