REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Perkovac: "Sami sebe smo šokirali, Martinoviću je iskočilo rame"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 22:14

Izbornik se osvrnuo na remi protiv Austrije

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli već danas osigurati prolaz u drugi krug Europskog prvenstva. U dvoboju drugog kola, Hrvatska je remizirala protiv Austrije 28-28, iako smo pred kraj dvoboja vodili 28-25. Izabranici Gorana Perkovca imali su i napad za pobjedu, ali Cindrićev udarac obranio je austrijski vratar.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, izbornik je podijelio svoje dojmove za RTL televiziju.

"Nije nas Austrija toliko šokirala, koliko smo se sami šokirali. Dovodili smo ih par puta u situaciju da se vraćaju, imamo +4 pa +3 pred kraj i vratili ih. Mi smo sami sebi bili problem, promašivali smo previše zicera, ali ništa nije izgubljeno. Dobijemo Rumunje i to je to", kazao je Perkovac.

Izbornik je optimističan za rasplet grupe.

"Vjerojatno smo se malo psihički potrošili nakon Španjolske. Prelako smo zabijali golove protiv Španjolske pa smo mislili da će i sad biti tako. No, u sportu to ne ide, ovo je bila utakmica za rudarenje, za kopanje. No, idemo dalje, možemo biti prvi u grupi i prenijeti dovoljno bodova. U obrani nismo bili na visini kao protiv Španjolske, u napadu smo bili prestatični i forsirali dodavanja na pivota. To ćemo sve analizirati i popraviti".

Nažalost, ozljeda Ivana Martinovića pokvarila je dojam.

"To je najveća šteta, izgubili smo jednog vrhunskog igrača. Iskočilo mu je rame, ali su ga odmah vratili. Teško će ga biti nadomjestiti, ali i drugim momčadima se to događa. Morat će netko uskočiti umjesto njega. Vidjet ću hoćemo li nekoga zvati, analizirat ćemo, ali imamo Maraša i Klaricu", rekao je Perkovac. (I.M.)



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaGoran PerkovacEuropski kup za rukometašeIvan Martinović

Ostale Vijesti