REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Perkovac: "Radili smo nevjerojatne greške, morali smo kapitalizirati 16 obrana vratara, komplicirali smo u 7 na 6"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 19:53

Izbornik ima podijeljene osjećaje nakon poraza

Hrvatska je bila jako blizu velike pobjede ili barem boda u klasiku protiv Francuske. Nažalost, kao i mnogo puta kada je s druge strane bila družina predvođenja neuništivim Nikolom Karabatićem, napustili smo teren praznih džepova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ostaje za utjehu fantastičan otpor velikom favoritu, ali ako se u sljedeća tri dvoboja ne skupi dovoljan broj bodova, malo ćemo koristi imati od današnje igre.

Nakon utakmice, izbornik Goran Perkovac dao je svoj komentar za RTL televiziju.

"Moram reći da su moji osjećaju podijeljeni. Sretan sam zbog ovih dječaka koji su pokazali da mogu igrati protiv najboljih na svijetu, a s druge strane sam tužan jer smo radili glupe greške. Imali smo ih, čak smo bili i bolji, ali smo napravili previše gluposti za jednu utakmicu.

"Rekao bih čakn da smo bili bolji, ali napravili smo 6, 7 grašaka, dodali im lopte u ruke i to su oni iskoristili. Pokazali smo još jednom da možemo igrati sa svima i to an visokom nivou. Da smo odigrali malo pametnije dobil i bi i Francuze, a sa ta dva boda - uh...", govorio nam je izbornik u Lanxess areni.

Što se dogodilo u igri 7 na 6?

"Komplicirali smo. Nije mi bilo jasno. Ali ima toliko mladih igrača, to je za njih jedno iskustvo, moraju naučiti kako se rješavaju takve situacije. To Nijemci, Španjolci, Francuzi imaju. Mi to moramo tek dostići."

Hrvatsku su nosili brojni mladići koji nemaju puno iskustva u ovakvim utakmicama, kao što su Kuzmanović, Klarica, Srna, Mandić i Načinović.

"Činjenica je da imamo mlade momke koji tek od prije 4-5 mjeseci igraju na ovom nivou, kroz utakmice će to bolje prihvatiti i naučiti donositi bolje odluke. Kuzmanović je bio odličan, mi smo to morali kapitalizirati. Kad imaš 16 obrana vratara, moraš to iskoristiti. Morali smo uzeti neki bod, ali radili smo nevjerojatne greške."

Kuzmanović je iznio fenomenalnu utakmicu.

"Strašno. Strašno što je branio. Zapravo, s takvim vratarom moraš pobijediti. Mi smo propustili šansu. Imao sam čak osjećaj da Francuzi imaju malo straha i da im je svaka lopta bila važna, da ne igraju kao što inače igraju. Ali eto kod 27-26 smo primili dva gola na prazan gol. To nam se ne smije događati."

Karačićevo šepanje nije ništa ozbiljno?

"Dobio je udarac u but, ali to je u žaru borbe i poslije ovakve utakmice morate sve boriti, inače nije dobro."

Slijedi Mađarska, već u subotu.

"Svaka iduća utakmica je finale. Učimo iz utakmice u utakmicu, vjerujem da imamo ogromne šanse protiv Mađara", zaključio je Perkovac. (I.M./EG)



Tagovi

Europsko prvenstvo za rukometaše 2024.Goran Perkovachrvatska rukometna reprezentacijaFrancuska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti