Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Perkovac: "Preuzimam odgovornost za ovaj poraz, odigrali smo katastrofalno, bili smo klinički mrtvi"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 17:12

Izbornik je podijelio prve dojmove za RTL televiziju

Hrvatska je teškim porazom 35-30 od Islanda izgubila sve izglede ne samo za prolaskom u polufinale, već čak i za 3. mjestom i borbom za peto mjesto u Europi. Hrvatska je na poluvremenu imala vodstvo od dva gola, ali u drugom dijelu igrao je samo Island i potpuno ugasio Hrvatsku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, izbornik Goran Perkovac podijelio je prve dojmove za RTL televiziju.

"Moram odmah reći da preuzimam odgovornost za ovo što smo danas odigrali, a odigrali smo katastrofalno. Igrali smo stalno na neka križanja i gubili lopte, na tome smo izgubili utakmicu. Mislim da smo bili dovoljno dobro pripremljeni za utakmicu, ali nismo probudili žar u igračima. Krivci smo ja i moj stožer", rekao je.

Na upit o lošem izdanju u napadu u drugom poluvremenu, Perkovac je rekao:

"Mislim da su naša besmislena križanja, koja smo radili cijelu utakmicu, samo izraz nemoći. A onda, kad bi i došli u šanse, promašivali smo ih. Jednostavno nismo bili pravi. Deset obrana je dobro, ali to nije sad nešto ekstremno za golmana. Kuzmanović je možda jedina svijetla točka u našoj igri. Napravili smo u jednoj utakmici tehničkih grešaka za tri utakmice. Nismo igrali nimalo pametno."

Ostaje susret s Njemačkom.

"Želim da probamo dobiti tu utakmicu. Moramo svi zajedno mobilizirati snage jer drugačije neće ići. Oni su domaćin, njima je to bitna utakmica i bit će jako teško. Ako ćemo igrati s ovako malo želje i volje, nećemo moći do pobjede", zaključio je izbornik.

"Bilo je dobro otvaranje, onda uđemo u seriju tehničkih grešaka, vidjelo se da smo mi klinički mrtvi, da se krećemo na terenu samo zato što moramo. Inače, nisam vidio puno volje i žejle, ali ja preuzimam odgovornost i ja i moj stožer ćemo stati iza njih."

Bilo je dobro prvo poluvrijeme pa smo opet došli do crnih 10 minuta.

"To nam se stalno događa, ne znam zašto, vjerojatno je nedostatak snage. Iz križanja smo im dali jedno pet lopti u ruke, oni nisu morali ništa raditi, mi smo im sve poklanjali. Moramo to jako dobro analizirati, ali sigurno je to problem."

Kako sada odigrati protiv Njemačke?

"Nadam se da imamo još volje i želje jer bi inače bilo nesportski od nas da to ne napravimo prema publici i svima. Iz srca i duše želim da odigramo dobru utakmicu protiv njih."

Prvo poluvrijeme nije izgledalo tako loše.

"Bilo je čak dobro, ali opet im poklonimo dvije, tri lopte i oni dođu na izjednačenje što je bilo totalno bez veze, a nismo trebali uopće doći do toga. Krenemo u drugo poluvrijeme, imamo loptu, imamo dva razlike, napravimo pogrešku i oni dođu na 5-1 jer mi napravimo greške koje ja uopće ne mogu opisati."



Tagovi

Europsko prvenstvo za rukometaše 2024.hrvatska rukometna reprezentacijaislandska rukometna reprezentacijaGoran Perkovac

Ostale Vijesti