PIxsell
PIxsell

Okupili se Kauboji, Perkovcu stigao i Dvoršek: "Uvjeren sam da ćemo Grčku dobiti"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 14:16

Pred Hrvatskom su dva ogleda

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu povodom zadnjeg ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. U sklopu reprezentativnog tjedna, Hrvatsku očekuju dvije utakmice, protiv Grčke i Belgije. Nažalost, Kauboji i idalje imaju pomanjkanja u rosteru. Nedostaje Igor Karačić, ali su se zato vratili Luka Cindrić i Marin Šipić, ali se ozlijedio Mateo Maraš (rame). Stoga je izbornik aktivirao pretpoziv Luki Stepančiću.

Filip Ivić je nakon dugo vremena opet u reprezentaciji, a pozvan je i igrač Celja, Ante Ivanković.

"Antu sam pozvao jer je Srna ozlijeđen i nismo htjeli igrati, a on igra cijelu sezonu dobro u Celju, igra u oba smjera, to je velika prednost. Druga stvar je da je Ivić pokazao da je i dalje na visokom nivou vani, ima kvalitetu, nadamo se da će u ovim utakmicama dobiti priliku da brani. Volio bih da im svi daju podršku, da se osjećaju lijepo, da znaju da su tu dobrodošli", rekao je izbornik Goran Perkovac.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U stožer mu je napokon pristigao i Boris Dvoršek iz Katara koji se već mjesecima mučio s 'ispisnicom' iz države. Kratko nam je na okupljanju rekao:

"Ma joj, ne volim se ni prisjećati. Samo sam zapamtio da su mi svaki dan govorili - bit će sutra, ako Bog da, haha. Srećom, uspio sam doći u srijedu."

O Grcima, s kojima igramo u srijedu u 17 sati, izbornik Perkovac kaže:

"Uvjeren sam da ćemo dobiti u Grčkoj i tako barem zacementirati drugo mjesto. Dobri su, ali ne možemo reći da su kvalittetom kao mi."

Uspjeli su srušiti i Nizozemce, ali Perkovac se ne boji.

"Gledao sam ih u svim utakmicama, napreduju iz godine u godinu. Kod kuće su posebno opasni, imaju divlju atmosferu, agresivni su. No nisu naša razina. Moramo nametnuti ritam, posebno kao u Varaždinu kada smo ih pretrčali, da ne dopustimo da se rješava utakmica pred kraj kada može biti svašta. Imaju dva-tri igrača koja igraju u inozemstvu, moramo uložiti dosta energije da ih dobijemo."

Reprezentacija već danas u 17 sati leti, a u isto toliko sati u srijedu je utakmica u Grčkoj. U utorak je prvi trening reprezentacije. Vremena nema puno, a zadaci moraju biti obavljeni na najbolji mogući način.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Goran Perkovachrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti