Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Ogroman preokret: Jaganjac potpisao za Kielce, ali ipak ide u Lowen! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.12.21. | 15:12

Njegov novi klub službeno je potvrdio ovaj transfer, Jaganjac se slikao u dresu i vjerujemo da je sad napokon to – to.

„Službeno je, sljedeće sezone idem u poljski Kielce. Pitanje je vremena kad ću otići tamo kako bismo odradili i predstavljanje. Pretpostavljam da bi se to trebalo dogoditi oko Nove godine“, potvrdio je hrvatski rukometni reprezentativac Halil Jaganjac u razgovoru za 24sata prije svega dva mjeseca.

Naravno, čim to sam igrač kaže, nema nikakvog razloga zašto bi netko drugi u to posumnjao. Dokazao se Jaganjac u Nexeu, prethodno i makedonskom Metalurgu, a još jednom je pokazao kako ga svojevremeno PSG nije dovodio bez razloga.

U Kielcu je Jaganjac trebao igrati s velikanima kao što su Andreas Wolff, Bjorn Gudjonsson i Igor Karačić, ali se to na kraju neće ostvariti. Barem na zasad.

Naime, kao grom iz vedra neba pojavila se vijest da Jaganjac karijeru nastavlja u Rhein-Neckar Löwenu! Riječ je o 11. momčadi Budneslige, a u njihovim redovima igraju neki od velikana ovog sporta.

Na golu je Andreas Paliska, na lijevom krilu ordinira legendarni Uwe Gensheimer, na suprotnoj strani je Mamadou Lamine Diocou Soumare, a tu su još i Ymir Gislason, Benjamin Halander i mnogi drugi.

Prvo ime momčadi je Andy Schmidt, a Lowen danas igra utakmicu 1/8 finala DHB kupa protiv Stuttgarta.

„Halil je jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji. On ispunjava naš željeni profil igrača, a može igrati i obranu i napad. Jako smo zadovoljni što smo ga uspjeli dovesti“, rekao je Jennifer Kettemann.

Potom je kratku izjavu za klupske stranice dao i sam Jaganjac.

„Ovo je novo poglavlje u mom životu. Veliko hvala čelnicima Rhein – Neckar Lowena što su mi dali ovakvu šansu. Također, zahvaljujem se i Kielcu koji su dali zeleno svijetlo da se ostvari ova posudba. Jako sam motiviran da napravim iskorak u svojoj karijeri i to u najboljoj ligi svijeta“, riječi su hrvatskog reprezentativca koji je s Kielcom potpisao četverogodišnji ugovor, a u redove njemačkog velikana stiže na posudbu.

Inače, Jaganjac je ove sezone u dresu Nexea zabio 69 pogodaka u Europi čime je bio prvi klupski strijelac, a u čak dva navrata su njegovi golovi u posljednjim sekundama utakmice Našičanima donijeli bodove. U posljednjem ogledu protiv Magdeburga je postigao šest pogodaka.



Tagovi

Halil JaganjacKielceRK Vive KielceRhein-Neckar LöwenBundesligarukometna Bundesliga

Ostale Vijesti