Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Održan ždrijeb kvalifikacija za Euro 2026., Hrvatska fantastično prošla!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 17:00

Prvenstvo se igra od 15. siječnja do 1. veljače 2026. godine, a Hrvatska je, možemo to slobodno reći, dobila idealnu grupu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija prošli je tjedan oduševila navijače i rukometnu javnost dominantnim predstavama na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. I dok nastup u Parizu s nestrpljenjem očekujemo, danas je održan ždrijeb kvalifikacija za još jedno natjecanje na koje bismo se trebali plasirati.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2026. godine, izabranici Dagura Sigurdssona igrat će u grupi 3 protiv Češke, Belgije i Luksemburga!

Možemo komotno reći, ovo je jackpot ždrijeb za Hrvatsku jer smo iz svakog pota izvukli jednog od najslabijih mogućih protivnika i ako ponovimo igru s nedavnih kvalifikacija u Hannoveru, bit će ovo još jedan izuzetno ugodan kvalifikacijski ciklus za naše rukometaše.

Iz osam kvalifikacijskih grupa, na prvenstvo Starog kontinenta prolaze dvije najbolje momčadi iz svake grupe, kao i četiri od osam najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Od ostalih skupina, kao tzv. 'skupina smrti' definitivno se izdvaja grupa 7 u kojoj ćemo gledati reprizu nedavnog dvoboja hrvatskih protivnika iz Hannovera - Austrije i Njemačke, uz koje će u grupi biti Švicarska i Turska.

Euro 2026. igrat će se u čak tri zemlje. Domaćini će biti Danska, Švedska i Norveška, a igrat će se ukupno u samo četiri grada. Norveška je za domaćinstvo nominirala Oslo, Danci će protivnike ugostiti u svojem rukometnom hramu - legendarnoj Jyske Bank Boxen Areni u Herningu, dok će gradovi domaćini u Švedskoj biti gradovi sa krajnjeg juga zemlje - Kristianstad i Malmö.

Naravno, zemlje domaćini automatski su se kvalificirale na Euro, kao i branitelj naslova Francuska.

Prvenstvo se igra od 15. siječnja do 1. veljače 2026. godine. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2026.

Ostale Vijesti