Mr. sto posto! Stepančić jedini savršeni šuter sa šest i više pokušaja, Alilović među lošijim golmanima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.01.18. | 12:59

Evo koliko je bila dobra predstava Luke u prvom kolu.

U našoj grupi A nakon prvog kola Hrvatska je vodeća s pobjedom i +10 gol razlikom, Island je drugi s također dva boda i +2 gol razlikom. U grupi B Francuska i Bjelorusija imaju pobjede, dok je Austrija glavni kandidat za ispadanje.

U grupi C pobjede su upisale Njemačka očekivano i Makedonija iznenađujuće jučer navečer protiv Slovenije. Kako sada stvari stoje Crna Gora je najizgledniji kandidat za ispadanje iz te skupine. U grupi D koja se igra u Varaždinu po dva boda imaju Španjolska i Danska, dok će se Mađari i Česi boriti za treće mjesto i prolazak.

Najbolji strijelac prvog kola bio je Nijemac Uwe Gensheimer koji je u pobjedi nad Crnogorcima zabio čak devet pogodaka. Po osam ih imaju Austrijanac Bilyk, Francuz Mahe i Makedonac Manaskov. Od hrvatskih igrača najbolje kotiraju Luka Stepančić i Manuel Štrlek koji su u prvoj utakmici zabili svaki po šest golova i trenutno su obojica u top 20 strijelaca na turniru s tim da je Stepančić jedini igrač koji ima 100 posto realizacije s najmanje šest pokušaja.

Što se tiče golmana nakon prvog kola najbolji je Španjolac Rodrigo Corrales koji je obranio osam od 14 udaraca za sjajnih 57 posto obrana. Slijedi ga Čeg Galia s 46 posto, pa Nijemac Wolf s također 46 posto obrana. Naš Mirko Alilović tu je dosta slab, ima tek 24 posto obrana i jedan je od najgorih vratara prvog kola.

Što se tiče asistencija Duvnjak ih je u prvoj utakmici podijelio šest i četvrti je u toj konkurenciji, no imamo tu i Igora Karačića koji je na pet. U toj kategoriji vodi Srbin Petar Nenadić koji je protiv Hrvatske u prvom kolu upisao čak osam asistencija.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaMirko AlilovićLuka Stepančić

Ostale Vijesti