Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Mandić: "Zaslužujemo se pofajtati u osmini finala, a možda i proći!", Gojun: "Ovo smo sanjali, a nećemo stati"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 21.02.24. | 21:23

Zagrebaši će na teren ponovno za četiri dana kada će u sklopu novog kola Premijer lige dočekati Sesvete.

Zagrebaše su do pobjede nad Kolstadom koja ih je približila osmini finala Lige prvaka predvodili Miloš Kos i Yoel Cuni Morales sa po pet pogodaka, dok je Matej Mandić dodao 11 obrana. Obrana je funkcionirala savršeno predvođena Jakovom Gojunom i Adinom Faljićem.

Prouči cjelokupnuponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Uh, vruća glava, nitko od nas nije očekivao ovakvu pobjedu. Dvav najvažnija igrača ti se ozlijede, onda još ostaneš bez desnog beka, ja se nadam da će se svi što prije vratiti na teren. Dobro je krenulo, ja sam par dobrih lopti skinuo, slično kao u Zagrebu. Mislim da smo pokazali da to nije bilo slučajno, da zaslužujemo osminu finala, da se pofajtamo s nekim, možda uz malo sreće i prođemo. Kvalitetu imamo", rekao je Matej Mandić nakon utakmice i pojasnio:

"Bilo je nervoze, igrali smo sporije, oni promašili dva tri puta gol, to nam je išlo na ruku, iz sporih napada smo zabili golove i onda se vratili na veću razliku. To je bilo to."

Dolazi PSG u Zagreb.

"Ja vjerujem u ovu momčad, imamo srce i karakter. Svi su sumnjali, možda i Kolstad, ali smo pokazali karakter. Hvala ljudima koji su došli, lijepo je vidjeti naše kockice na tribinama, a pozivam ih i u Arenu da dođu u što većem broju, da napunimo Arenu, da pokažemo tko je Zagreb, zašto je srušio Kolstad i druge, da vide zašto imamo ovoliko bodova. To bi nam bila najveća nagrada za cijelu ekipu i da uživamo u toj utakmici."

Kapetan Gojun bio je iznimno ponosan na svoju momčad nakon velike pobjede od devet razlike.

"Čestitam dečkima i stožeru. Odigrali smo dobru utakmicu od početka do kraja, kad smo napravili veliku razliku nismo posustajali i to sve bez Srne i Klarice, nažalost, Cuni također sad nije dobro i Kraljević, međutim, ovo je pobjeda za naš klub i navijače, koja daje šanse za prolazak dalje, koju smo svi sanjali i sinoć smo sastančili nakon večere, kao prava ekipa, dok smo tu takvi ćemo biti, samo takvi možemo pobijediti. Pozivam publiku da dođu u Arenu, dolazi nam Pariz, bit će jedna velika fešta, ali prvo se sada treba odmoriti, pobijediti i Sesvete za vikend... Jedan lijep početak, posebno nakon Aalborga. Znali smo da nas nije pobijedio on, nego mi sami, nismo bili gusti, pokretljivi, danas je to što smo tražili od prve minute odrađeno, nešto lijepo od prve minute, vjerujem da nećemo stati."

Nije htio isticati puno sebe, iako se osim u obrani pokazao i u napadu.

"Uvijek sam bio igrač koji je volio zabiti gol, danas sam dao dva, ali to mi nije bitno. Mi smo jedna ozbiljna ekipa koja igra dobru obranu. Koja je dala preko 35 golova jednom Kolstadu na 24 s druge strane. Naša obrana je naš zaštitni znak, a onda iz nje dolazi i tranzicija, i samopouzdanje u napadu. Danas je Kos pokazao da je taj. Sigurno mu je bilo teško poslije Aalborga gdje je bio loš kao i svi mi, ali se danas iskupio, a to smo i tražili - da bude pravocrtan, okomit na gol, s jakim šutem, danas je bilo sve savršeno. Suholežnik savršen. Velika pobjeda za klub. Uživajmo. Stvarno mi je drago, konačno mi je drago da uživamo u onome što sanjam otkako sam došao ovdje, ima tri godine, a to je prolazak skupine."

Došlo je nekoliko navijača i ovdje.

"Hvala im što su došli ovdje, što su došli jučer na trening. Kada sam vidio dječicu, kao da sam vidio sebe kada sam bio u inozemstvu i bili su nam velika podrška, a očekujemo i velik odaziv protiv Pariza. Dolaze nam dečki koji su osvojili europsko zlato, dolaze u našu paklenu arenu, vjerujem da će to biti spektakl u kojemu nam je potreban bod, ali uvijek ću reći, ne zanima me rezultat koliko me zanima pristup, a to je ono što smo danas dobili", zaključio je Gojun.

Zagrebaši će na teren ponovno za četiri dana kada će u sklopu novog kola Premijer lige dočekati Sesvete. Iduća utakmica Machineseeker EHF Lige prvaka na rasporedu je idućeg četvrtka kada u Zagreb stiže momčad Paris Saint-Germaina. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti