Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Klarica: "Skube im je motor momčadi", Srna iskren: "Mandićev povratak će nam puno značiti, a Gojun još nije u treningu"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 16:55

Ulaznice za zagrebačku utakmicu su besplatne i ima ih još jako malo

Rukometaši Zagreba u srijedu igraju prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv francuskog Montpelliera. Dvoboj hrvatskog prvaka i francuskog viceprvaka igra se uz Areni Zagreb u srijedu, s početkom u 20.45 sati. Uzvrat je na rasporedu 3. travnja. Ulaznice za zagrebačku utakmicu su besplatne i ima ih još jako malo, a Nikolićevi momci jedva čekaju kročiti na teren.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Očekujem tešku i fizički zahtjevnu utakmicu i za jednu i za drugu momčad, a obje žele napraviti iskorak u Europi. Mi možda nakon jednog malo dužeg posta, oni nakon kraćeg, ali sigurno da smo motivirani da napravimo iskorak za četvrtfinale. Montpellier je kao i mi bio dva puta prvak Europe, igraju poput nas 6-0 čvrstu gustu, visoku obranu, to im je po meni forte, a u napadu imaju dva iskusna srednja vanjska, Simoneta i Skubea, ne smijemo zaboraviti Brazilca Montea koji igra strašnu sezonu, a na drugoj strani Panić i Porta, a na crti naš Načinović. Drago mi je što ćemo igrati protiv njega i jedva čekamo utakmicu", rekao je u najavi Zvonimir Srna.

Nažalost, nakon reprezentacije su stigli i problemi među Zagrebaše.

"Nakon reprezentacije dogodilo nam se nekoliko sitnih stvari, ja sam ležao u krevetu s gripom 5-6 dana, nakon mene ju je dobio i Gojun, ja sam se vratio, on nije, ali očekujemo svaki dan da se vrati, da nam pomogne u obrani, ne trebamo ni govoriti koliko. Ozlijedio nam se i vratar Mandić, ima problem s aduktorom, nije ništa ozbiljno, ali nije u trenažnom procesu trenutno i nadamo se da će se vratiti za utakmicu jer je pokazao u dosadašnjem dijelu sezone koliko je bitan i mislim da će nam njegov povratak biti veliki plus."

Pozvao je i navijače da ih dođu bodriti.

"Napokon smo prošli grupu, nismo još sitni, mislimo da imamo još prostora za napredak. Želim pozvati navijače da nam budu vjetar u leđa kao protiv Pariza, da mi njima to vratimo na terenu i da svi skupa budemo zadovoljni."

Njegov suigrač Luka Lovre Klarica nosio je nekoliko puta ove sezone Zagrebaše do njihovih najvećih uspjeha.

"Svi znamo kako je Montpellier jedna vrhunska momčad, s puno jako dobrih individualaca. Motor te ekipe je Skube koji ima kompjuter u glavi, dirigira njihovim napadom, uz njega Brazilac Monte koji je ove sezone došao u klub i pokazao se velikim pojačanjem, uz to igraju jako čvrstu obranu. Bit će to tvrda utakmica, ali ako mi budemo na nivou kakvi smo cijele ove sezone sigurno i njima neće biti lako i možemo se nadati pozitivnom rezultatu za uzvrat kod njih, a onda možda čak i prolazak dalje", rekao je pa i sam progovorio o problemima s kojima se susreću.

"Većina ekipe je zdrava, neke sitne ozljedice, ali bit ćemo svi nadam se spremni za utakmicu da pokušamo izboriti playoff Lige prvaka, mislim da ćemo svi biti iznimno motivirani. Velika je potražnja za ulaznicama tako da se nadam da će nas navijači doći bodriti kao protiv Pariza u ovom spektaklu u Areni."






Tagovi

RK ZagrebMontpellierMontpellier rukometni klubRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti