Katastrofa za Červara, velika zvijezda Kauboja tri mjeseca van terena

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 10.09.20. | 10:06

Loše vijesti.

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša - Luka Stepančić - zbog operacije stopala morat će na prisilnu pauzu. Sjajni desni vanjski morao je operativnim zahvatom riješiti probleme s ozlijeđenim stopalom, a van terena će biti tri mjeseca. 

Velik je to problem za Linu Červara jer je Stepančić neizostavan član prve sedmorke Kauboja, a posebno je vrijedan jer igra u oba smjera i redovito je jedan od igrača s najvećom minutažom na velikim natjecanjima. S obzirom na to da će van rukometnih parketa biti do sredine prosinca, neće mu ostati previše vremena da uhvati natjecateljsku formu uoči priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu. 

To se natjecanje igra od 14. do 31. siječnja, a protivnici Kauboja u skupini C su Katar, Japan i Angola. Sustav natjecanja je takav da će prve tri momčadi iz svake od osam grupa proći u glavnu fazu, gdje će se formirati četiri grupe od šest momčadi. Naravno, rezultati iz prvog kruga vrijedit će za poredak i u ovoj fazi, a iz svake od četiri grupa će po dvije momčadi osigurati plasman u četvrtfinale. Vrlo zahtjevan turnir u kojem će za medalju trebati odigrati čak 10 utakmica u svega 17 dana. 

(foto: Dalibor Urukalovic/Pixsell)

 


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaLino ČervarLuka Stepančić

Ostale Vijesti